ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un nou studiu condus de Yale, cercetătorii au descoperit că, la pacienții care suferă doar de infecția COVID-19, apărarea antivirală este scăzută, iar încărcătura virală SARS-CoV-2 este ridicată, așa cum este reprezentat în cercul din stânga. Atunci când pacienții au, de asemenea, răceală comună la începutul infecției COVID-19, apărarea antivirală este ridicată și încărcătura virală SARS-CoV-2 este scăzută, așa cum se arată în cercul din dreapta, transmite Yale News.

Într-un nou studiu, cercetătorii au descoperit că virusul respirator comun declanșează activitatea genelor stimulate de interferon, molecule de răspuns timpuriu din sistemul imunitar care pot opri replicarea virusului SARS-CoV-2 în țesuturile căilor respiratorii infectate cu răceală. 

Declanșarea acestor mecanisme de apărare la începutul infecției cu COVID-19 promite să prevină sau să trateze infecția, a declarat Ellen Foxman, profesor asistent de medicină de laborator și imunobiologie la Școala de Medicină din Yale și autor principal al studiului. O modalitate de a face acest lucru este tratarea pacienților cu interferoni, o proteină a sistemului imunitar care este disponibilă și sub formă de medicament.

"Dar totul depinde de momentul potrivit", a spus Foxman. Rezultatele au fost publicate la 15 iunie în Journal of Experimental Medicine.

Lucrările anterioare au arătat că, în stadiile mai avansate ale COVID-19, nivelurile ridicate de interferon se corelează cu o boală mai gravă și pot alimenta răspunsuri imune hiperactive. Dar studiile genetice recente arată că genele stimulate de interferon pot fi, de asemenea, protectoare în cazurile de infecție cu COVID-19.

Deoarece studiile anterioare ale laboratorului lui Foxman au arătat că virusurile răcelii comune pot proteja împotriva gripei, aceștia au decis să studieze dacă rinovirusurile ar avea același impact benefic împotriva virusului COVID-19. Pentru studiu, echipa sa a infectat țesutul căilor respiratorii umane cultivat în laborator cu SARS-CoV-2 și a constatat că, în primele trei zile, încărcătura virală din țesut s-a dublat la fiecare șase ore. Cu toate acestea, replicarea virusului COVID-19 a fost complet oprită în țesutul care fusese expus la rinovirus. Dacă apărarea antivirală a fost blocată, SARS-CoV-2 s-a putut replica în țesutul căilor respiratorii expus anterior la rinovirus.

Aceleași sisteme de apărare au încetinit infecția cu SARS-CoV-2 chiar și fără rinovirus, dar numai dacă doza infecțioasă a fost mică, ceea ce sugerează că încărcătura virală din momentul expunerii face diferența în ceea ce privește capacitatea organismului de a lupta eficient împotriva infecției.

Cercetătorii au studiat, de asemenea, mostre de tampoane nazale de la pacienții diagnosticați aproape de începutul infecției. Aceștia au găsit dovezi ale unei creșteri rapide a SARS-CoV-2 în primele câteva zile de infecție, urmată de activarea apărării organismului. Potrivit constatărilor lor, virusul a crescut rapid în mod obișnuit în primele câteva zile de infecție, înainte ca apărarea gazdei să se activeze, dublându-se la aproximativ fiecare șase ore; la unii pacienți, virusul a crescut chiar mai repede.

"Se pare că există un punct de atracție virală la începutul COVID-19, în timpul căruia virusul se replică exponențial înainte de a declanșa un răspuns puternic al apărării", a declarat Foxman.

Continuarea poate fi citită AICI