ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Judicial Watch și The Center for Medical Progress (CMP)/„Centrul pentru Progres Medical” au anunțat marți că au primit 252 de pagini de documente noi de la Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane (HHS) din SUA, care relevă că aproape 3 milioane de dolari din fonduri federale au fost cheltuite pentru ca Universitatea din Pittsburgh să devină un „centru de țesuturi” pentru țesut fetal uman de la 6 până la 42 de săptămâni de dezvoltare, informează JudicialWatch.Org.

Aceste documente au fost obținute în cadrul unui proces intentat în baza Legii privind libertatea de informare (Freedom of Information Act - FOIA), în care Judicial Watch reprezintă CMP și dă în judecată HHS după ce nu a răspuns la o cerere FOIA din 28 aprilie 2020, în care se solicitau, printre altele, cererile de subvenție pentru un „centru de țesuturi și loc de prelevare” la Universitatea din Pittsburgh (Pitt).

Documentele relevă următoarele:

Scopurile proiectului, enunțate în propunerea originală din 2015, erau „dezvoltarea unei rețele de achiziții, control al calității și distribuție a unor mostre genito-urinare umane [organe și funcții urinare și genitale] obținute pe parcursul dezvoltării (6-42 săptămâni de sarcină). ... [și] generarea unei resurse continue pentru distribuirea de mostre genito-urinare umane proaspete din diferite stadii ale sarcinii (6-42 săptămâni) către proiectele GUDMAP [GenitoUrinary Development Molecular Anatomy Project] Atlas”.

În propunere, Pitt menționează că „a recoltat țesuturi fetale timp de peste 10 ani ... inclusiv ficat, inimă, gonade, picioare, creier, țesuturi genito-urinare, inclusiv rinichi, uretere și vezici”.

Universitatea preciza în 2015: „Am debursat peste 300 de mostre proaspete recoltate de la 77 de cazuri. Prelevările pot fi intensificate considerabil, deoarece anul trecut ar fi putut fi adunat material chiar și de la 725 de cazuri”.

Banca de Țesuturi pentru Științele Sănătății de la Universitatea din Pittsburgh este „integrată Departamentului de Patologie... oferind, astfel, acces rapid la țesuturi și specimene biologice de foarte bună calitate”.

Pitt se laudă că are o serie de relații interne, precum și o „colaborare strânsă cu UPMC [Centrul Medical al Universității din Pittsburgh] și cu Departamentul de Patologie”, dar și cu trei „laboratoare din spitalele emblematice ale UPMC”. Printre acestea se numără un laborator care se mândrește cu un „ferăstrău ButcherBoy cu bandă pentru secționarea oaselor”, iar o „cameră de secțiuni congelate are flux video digital către și dinspre sălile de operație”. Acest lucru permite, de asemenea, discuții instantanee cu chirurgii, precum și prezentarea imediată pentru aceștia.” În mod ironic, propunerea se laudă și cu laboratoarele de la „Spitalul de Copii din Pittsburgh”. 

Mai departe în propunere, Pitt afirmă că înregistrează „timpul de ischemie caldă al probelor și ia măsuri pentru a-l menține la un nivel minim pentru a asigura cea mai bună calitate a probelor biologice”. [Timpul de „ischemie caldă” se referă la perioada de timp în care un organ rămâne la temperatura corpului după ce alimentarea cu sânge a fost întreruptă. Timpul ischemic cald diferă de timpul ischemic rece, care se referă la perioada de timp în care organul este răcit. Declarația universității sugerează că timpul dintre avort și recoltare este minim].

Cercetătorii de la Pitt notează că: „Toate țesuturile fetale sunt recoltate prin intermediul unui proces de colaborare care include Planificarea familială, Obstetrică și Patologie”. Și că „numărul de consimțăminte și de recoltări a crescut constant... și ne aflăm într-un stadiu excelent pentru a ne extinde serviciile astfel încât să includem nevoile proiectelor GUDMAP Atlas.”

Obiectivul vizat de Pitt „este de a avea la dispoziție un minimum de 5 cazuri (țesuturi și, dacă este posibil, alte substanțe biologice) pe săptămână de vârstă gestațională, de 6 până la 42 de săptămâni”.

Propunerea Pitt includea, de asemenea, un obiectiv rasial pentru recoltarea de părți de fetuși umani. Dintre „subiecții” avortați planificați, Pitt dorea ca 50% să fie fetuși aparținând minorităților. Propunerea sugerează ca „subiecții” să fie diferiți, deoarece Pittsburgh este un oraș divers; Biroul de recensământ al SUA arată că orașul Pittsburgh este aproape 70% alb. 

Propunerea Pitt solicita mai mult de 3,2 milioane de dolari pentru o perioadă de 5 ani. Documentele arată că NIH a alocat până acum cel puțin 2,7 milioane de dolari pentru recoltarea de către Pitt de țesut fetal uman și pentru centrul său.

În martie 2021, o instanță federală a ordonat HHS să publice informații suplimentare despre achizițiile sale de organe recoltate de la fetuși umani avortați. Instanța a constatat, de asemenea, că „există motive să se ridice semne de întrebare” privind încălcarea, prin aceste tranzacții, a legii federale care interzice vânzarea de organe de fetuși.

În mai 2021, Judicial Watch a anunțat că a descoperit documente ale FDA care arată că agenția a cheltuit zeci de mii de dolari din banii contribuabililor pentru a cumpăra țesut fetal uman de la Advanced Bioscience Resources (ABR), cu sediul în California. Țesutul a fost folosit la crearea de „șoareci umanizați” pentru testarea unor „produse medicamentoase biologice”. Documentele arată că agenția a cerut ca livrările să fie „proaspete; expediate pe gheață umedă”.

În iunie 2020, Judicial Watch a publicat documente care arată că, între 2012 și 2018, FDA a încheiat opt contracte în valoare de 96 370 de dolari cu Advanced Bioscience Resources (ABR) pentru a achiziționa țesuturi „proaspete și niciodată congelate” de la fetuși avortați în primul și al doilea trimestru pentru a le folosi la crearea de șoareci umanizați pentru cercetările în curs. În februarie 2020, Judicial Watch a făcut publice alte documente privind șoarecii umanizați.

„Aceste documente arată că banii contribuabililor sunt folosiți pentru a transforma Universitatea din Pittsburgh într-un magazin unic de țesut fetal uman - de la procurarea țesutului provenit din avorturi elective, „subdivizarea” rămășițelor umane, până la distribuirea și expedierea țesutului recoltat", a declarat președintele Judicial Watch, Tom Fitton. 

Comunicatul de presă al Centrului pentru Progres Medical este disponibil aici.