ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna trecută, guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, s-a arătat „îngrijorat” de numărul mic de angajați din azilele de bătrâni care au ales să se vaccineze, acesta afirmând că aproximativ 60% din personalul căminelor de bătrâni a refuzat vaccinul, informează Forbes.

Dr. Joseph Varon, șeful secției de terapie intensivă de la Centrul Medical Memorial din Houston, a declarat în decembrie pentru Radioul Public Național (NPR) că mai mult de jumătate din asistentele din departamentul său l-au informat că nu se vor vaccina.

Circa 55% dintre pompierii de la Departamentul de Pompieri din New York care au fost întrebați au răspuns că nu se vor vaccina, conform declarației de luna trecută a președintelui Asociației Pompierilor.

Los Angeles Times a relatat joi că funcționarii publici și din spitale din Riverside, California, s-au văzut obligați să găsească o modalitate de a redirecționa dozele nefolosite după ce aproximativ 50% dintre lucrătorii din linia întâi au refuzat vaccinul.
 
Mai puțin de jumătate dintre angajații Spitalului St. Elizabeth Community din Comitatul Tehama, California, au fost dornici să se vaccineze, în timp ce aproximativ 20%-40% dintre lucrătorii din linia întâi ai Comitatului Los Angeles ar fi refuzat să se vaccineze.

Dr. Nikhila Juvvadi, directorul medical al Spitalului Loretto din Chicago a spus că un sondaj realizat în decembrie a arătat că 40% din personalul spitalului a declarat că nu se va vaccina. 

Cu toate aceste cifre care se apropie de 50% în cazurile prezentate, un sondaj recent al Fundației Kaiser Family Foundation arată că 29% din lucrătorii în domeniul sănătății ezită să accepte vaccinul din motive ce țin de efctele adverse ale medicamentului insuficient testat, mai arată sursa citată.