ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat biologic care se consideră femeie tocmai a câștigat concursul de frumusețe Miss Nevada USA din Las Vegas, pentru prima dată în istorie, potrivit The National File, care citează The New York Post.

Kataluna Enriquez, o „femeie transsexuală” în vârstă de 27 de ani, a câștigat recent titlul de Miss Nevada USA, în urma competiției desfășurate la hotelul-cazino South Point din Las Vegas, obținând victoria în fața altor 21 de femei naturale. Enriquez este un influencer al rețelelor de socializare, model și actor din Statele Unite, care ar fi făcut „tranziția” de la bărbat la femeie la vârsta de doar 14 ani. Enriquez a devenit primul bărbat biologic care a câștigat titlul Miss Nevada USA din istoria concursului. Nu știm cât a contat baremul și cât propaganda, însă juriul a consimțit să-i acorde titlul cel mare.

„Un lucru important pentru mine este incluziunea, diversitatea și reprezentarea. Este ceva de care nu am avut parte în copilărie și care încă lipsește în lumea de astăzi”, s-a fandosit Enriquez. „Astăzi sunt mândră să fiu o femeie transgender de culoare. Personal, am învățat că diferențele mele nu înseamnă că sunt mai prejos, ci că sunt mai presus”, e de părere „fericita câștigătoare”.
 
Nu știm care sunt probele la care e supusă o persoană care participă la un concurs de Miss, dar la alte concursuri ceva mai sportive, cum ar fi cele de atletism, participarea transgenderilor la categoria feminină ar pune mari probleme de echitate, dat fiind că un corp de bărbat, chiar și cosmetizat, poate obține performanțe superioare. Întotdeauna la sport baremul a fost mai lejer pentru femei decât pentru bărbați, dată fiind constituția acestora.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews