ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul catolic pro-LGBT John Stowe, din Lexington, Kentucky, le-a ordonat la cel puțin doi dintre preoții săi să își dezvăluie statutul de vaccinare împotriva COVID-19 și le-a interzis preoților care nu s-au vaccinat să se ocupe de bolnavi și de cei imobilizați la domiciliu, arată LifeSiteNews.

Anunțul a fost făcut la sfârșitul slujbei din 11 septembrie, oficiată de episcopul Stowe în catedrala Christ the King din Lexington.

Vorbind înainte ca episcopul Stowe să dea binecuvântarea finală, diaconul, identificat ca fiind Tim Weinmann, a declarat:

„Episcopul a cerut ca părintele David și cu mine, părintele John - vorbesc în numele părintelui John - să facem un anunț că nu suntem vaccinați, astfel încât oamenii să poată decide dacă doresc să participe la slujbele pe care le oficiem.”

Continuând, diaconul a precizat că restricțiile vizau și sacramentele bolnavilor, în cazul preoților nevaccinați din întreaga dieceză: „Și, de asemenea, preoții, și acest lucru a fost făcut în toată dieceza, acei preoți care nu sunt vaccinați trebuie să urmeze protocolul COVID în cadrul Liturghiei și nu li se permite să viziteze bolnavii sau bătrânii care sunt imobilizați la domiciliu”.

„Părintele John și părintele David, repet, nu au fost vaccinați”, a conchis Weinmann. Părintele John Moriarty este rectorul catedralei, iar părintele David Wheeler este unul dintre vicarii parohiali.

Nu este clar dacă clerului din întreaga eparhie i s-a ordonat sau nu să își dezvăluie statutul de vaccinare.

Înregistrarea, difuzată pe canalul YouTube al catedralei, a fost distribuită și pe Twitter, unde a stârnit comentarii contradictorii. Unii l-au lăudat pe episcop pentru presupusul său „bun simț și pentru integritate”, în timp ce diaconul Nick Donnelly, autor și catehet, a remarcat„episcopul John Stowe este strict în ceea ce privește folosirea injecțiilor întinate de avort, dar nu este deloc strict când vine vorba de susținerea doctrinei privind sodomia”.

Între timp, Eric Sammons, director executiv al Crisis Publications, a comentat: „Episcopii aserviți precum +Stowe ucid sufletele mult mai mult decât orice virus ucide trupurile”.