ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primele tancuri americane Abrams alocate Ucrainei vor ajunge acolo săptămâna viitoare, a declarat președintele Biden în timpul unei întâlniri la Casa Albă cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunță The Hill.

În timpul întâlnirii cu Zelenski și alți oficiali din Ucraina și de la Casa Albă, Biden a promis că administrația sa va continua să sprijine efortul de război împotriva forțelor rusești invadatoare.
 
 
Președintele a declarat joi că a aprobat următoarea tranșă de asistență de securitate a SUA pentru Ucraina, care a inclus artilerie și muniție suplimentară, lansatoare și interceptoare și mai multe arme antitanc.

În ianuarie, președintele a fost de acord să trimită 31 de tancuri Abrams pentru a ajuta forțele ucrainene să se apere de invazia Rusiei, o răsturnare de situație față de momentul în care administrația a susținut inițial că tancurile ar fi fost puțin benefice pentru Ucraina. Tancurile trebuiau să fie achiziționate, iar forțele ucrainene urmau să fie antrenate.

SUA se concentrează, de asemenea, pe îmbunătățirea capacităților de apărare aeriană ale Ucrainei, astfel încât să poată proteja infrastructura care furnizează căldură și lumină, în timp ce se pregătește pentru iarnă.

În remarcile pregătite, Biden a declarat că sprijinul continuu al SUA pentru Ucraina se referă la "viitorul libertății".

"America nu poate, nu va renunța niciodată la asta", a spus el. "De aceea, 575 de zile mai târziu, suntem alături de Ucraina și vom continua să fim alături de domnul președinte."

"Domnule președinte, suntem alături de dumneavoastră. Și vom rămâne alături de dumneavoastră", a adăugat el.

Vizita de joi a lui Zelenski la Washington a avut loc în contextul în care administrația Biden a trimis Congresului o cerere de finanțare suplimentară care include încă 24 de miliarde de dolari în asistență militară, umanitară și financiară pentru Ucraina.

Statele Unite au oferit deja miliarde de dolari în ajutor Ucrainei, Biden aducând argumentul că invazia Rusiei este o amenințare la adresa democrației la nivel global, iar președintele rus Vladimir Putin ar căuta să invadeze o altă țară dacă va reuși să cucerească Ucraina.

Dar o minoritate de republicani din Congres și unii dintre candidații principali la președinție, inclusiv fostul președinte Trump, au respins continuarea finanțării pentru Ucraina, argumentând că nu este în interesul Statelor Unite să trimită bani în această națiune devastată de război pentru a lupta împotriva Rusiei.

Mai mulți republicani i-au scris joi lui Biden înainte de vizita lui Zelenski, spunând că se opun unor cheltuieli suplimentare pentru Ucraina.

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că ar dori ca solicitarea suplimentară de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina să fie supusă la vot ca proiect de lege de sine stătător, spre deosebire de atașarea acesteia la o finanțare guvernamentală suplimentară care, în opinia susținătorilor Ucrainei, ar permite ca asistența să treacă mai ușor prin haosul din Congres.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews