ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul american a aplicat vineri noi sancțiuni unor persoane apropiate cercului intim al lui Vladimir Putin, de data aceasta vizându-l în principal pe „bancherul personal” al lui Putin, care o finanțează pe presupusa lui amantă gimnastă, transmite Daily Mail.

Casa Albă a anunțat luni „sancțiuni de blocare totală” împotriva elitelor rusești și a membrilor familiilor lor, inclusiv a lui Iurie Kovalchuck, cunoscut drept „bancherul lui Putin”.

Oligarhul este un apropiat de-ai lui Putin și deține acțiuni la National Media Group, companie prezidată de gimnasta Alina Kabaeva, despre care se zvonește de mult timp că ar fi iubita lui Putin.

Aceasta l-ar fi întâlnit pe Putin în 2000, pe când avea 18 ani și era gimnastă. Ea a câștigat aurul la individual compus la gimnastică ritmică, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, înainte de a deveni membră partidului lui Putin în Duma de Stat, iar mai târziu a câștigat mulți bani ca șefă a gigantului media guvernamental Grupul Media Național.
 
The Insider informa în 2020 că venitul ei oficial era de aproximativ 10 milioane de dolari. Kremlinul a negat această aventură. 
 
Presupusa amantă a lui Putin este contorsionistă și a fost supranumită „cea mai flexibilă femeie din Rusia”. Putin a divorțat de soția sa, Liudmila, cu care a stat 30 de ani și are doi copii, în 2014.
 

 
SUA impuseseră deja sancțiuni împotriva lui Dmitri Peskov, o personalitate-cheie a Kremlinului care a continuat să justifice vineri invazia Rusiei. Departamentul de Stat l-a numit „propagandistul principal” al regimului atunci când a anunțat sancțiunile împotriva sa, cu câteva zile în urmă.
 
Noile sancțiuni anunțate vineri de Departamentul Trezoreriei SUA îi vizează pe membrii familiei lui Peskov, care duc cu toții un „stil de viață luxos”, despre care comunicatul agenției spune că este incompatibil cu salariul de funcționar public al lui Peskov, fiind „probabil clădit pe averea obținută în mod ilicit din legăturile lui Peskov cu Putin”. 
 
Soția sa, Tatiana Aleksandrovna Navka, deține proprietăți în valoare de peste 10 milioane de dolari, potrivit Trezoreriei, având terenuri într-o suburbie a Moscovei în care locuiește Putin, un apartament la Moscova și un altul în Crimeea - pe care Rusia a invadat-o în 2014.
 
De asemenea, Trezoreria a anunțat că și bunurile celor doi copii adulți ai lui Peskov, Nikolai Peskov și Elizaveta Dmitriyevna Peskova, au fost blocate din cauza relației lor cu Peskov. 

Casa Albă a declarat că sancțiunile au fost impuse de SUA, Uniunea Europeană și alte țări din G7, cu scopul de a-i provoca Rusiei „pierderi economice suplimentare”.