ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 16 senatori americani, democrați și republicani, a presat administrația Biden să reconsidere cu atenție cererea Ucrainei de a i se furniza drone letale Grey Eagle pentru a lupta împotriva Rusiei și a cerut Pentagonului să explice de ce nu a mers mai departe cu această solicitare, a scris Reuters, conform Agerpres.

Dronele MQ-1C Grey Eagle au un plafon operațional de 8839 de metri și ar reprezenta un progres tehnologic important pentru Ucraina, însă administrația Biden a respins până acum cererile de a le furniza.

Respingerea solicitării s-a bazat pe îngrijorarea că dronele ar putea fi doborâte, că nu sunt esențiale pentru efortul de război al Ucrainei și ar putea escalada conflictul, dar Pentagonul nu și-a confirmat poziția oficial.
 
Senatorii, printre care republicanul Joni Ernst și democratul Joe Manchin, membri ai Comisiei pentru servicii armate din Senat, i-au solicitat secretarului apărării Lloyd Austin să explice până pe 30 noiembrie de ce Pentagonul consideră că această dronă nu este potrivită pentru lupta din Ucraina,