ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 16 senatori americani, democrați și republicani, a presat administrația Biden să reconsidere cu atenție cererea Ucrainei de a i se furniza drone letale Grey Eagle pentru a lupta împotriva Rusiei și a cerut Pentagonului să explice de ce nu a mers mai departe cu această solicitare, a scris Reuters, conform Agerpres.

Dronele MQ-1C Grey Eagle au un plafon operațional de 8839 de metri și ar reprezenta un progres tehnologic important pentru Ucraina, însă administrația Biden a respins până acum cererile de a le furniza.

Respingerea solicitării s-a bazat pe îngrijorarea că dronele ar putea fi doborâte, că nu sunt esențiale pentru efortul de război al Ucrainei și ar putea escalada conflictul, dar Pentagonul nu și-a confirmat poziția oficial.
 
Senatorii, printre care republicanul Joni Ernst și democratul Joe Manchin, membri ai Comisiei pentru servicii armate din Senat, i-au solicitat secretarului apărării Lloyd Austin să explice până pe 30 noiembrie de ce Pentagonul consideră că această dronă nu este potrivită pentru lupta din Ucraina,

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews