ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Statelor Unite a acordat 176 de milioane de dolari companiei Moderna pentru a avansa în dezvoltarea vaccinului său împotriva gripei aviare, a anunțat marți compania americană, în timp ce cresc îngrijorările legate de o epidemie de virus H5N1 în fermele de vaci din mai multe state americane și după infectarea a trei lucrători din industria laptelui începând din luna martie, informează AP.

Moderna dispune deja de un vaccin împotriva gripei aviare aflat într-o fază foarte incipientă de testare, care utilizează aceeași tehnologie ARNm care a permis dezvoltarea și lansarea rapidă a vaccinurilor anticovid. Noile fonduri de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA includ dezvoltarea continuă a vaccinului, inclusiv un studiu de ultimă etapă anul viitor, dacă rezultatele studiului timpuriu sunt pozitive.

Dar proiectul poate fi redirecționat rapid pentru a viza o altă formă de gripă dacă apare o amenințare diferită de forma H5N1 a gripei aviare, au subliniat oficialii HHS.

Premiul a fost acordat prin intermediul Biomedical Advanced Research and Development Authority, sau BARDA, un program care se concentrează asupra tratamentelor medicale pentru pandemiile potențiale.

Virusul H5N1 a fost detectat la începutul acestui an la vacile de lapte și s-a răspândit la mai mult de 135 de turme din 12 state și a infectat trei persoane până în prezent, toate cu cazuri ușoare. Oficialii federali din domeniul sănătății subliniază că riscul pentru întreaga populație rămâne scăzut.

__
Departamentul de Sănătate și Știință al Associated Press beneficiază de sprijin din partea Science and Educational Media Group al Howard Hughes Medical Institute. AP este singurul responsabil pentru întregul conținut.