ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român a creat băuturi şi jeleuri cu bacterii probiotice, unice în lume. Alimentele realizate de cercetătorul Dan Vodnar au efecte benefice asupra digestiei, ajută la întărirea sistemului imunitar, ameliorează şi chiar vindecă bolile intestinale. 

Cercetătorul Dan Vodnar, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a fost ales semifinalist, dintr-un total de 1.408 candidați, în cadrul unui concurs de inovare socială, organizat de Comisia Europeană. 
 
Concursul de inovare socială al CE are 30 de semifinaliști. Iar unul dintre ei este românul Dan Vodnar.
 
El a inventat un suc medicament, din coji de fructe. Produsul este unic în România și este destinat atât persoanelor sănătoase, cât și celor care suferă de afecțiuni gastrointestinale. "Relevanţa practică a acestei idei derivă din faptul că produsele vor avea un preţ redus datorită utilizării de materii prime cu costuri mici; vor utiliza tehnici moderne de protejare şi maximizare a viabilităţii bacteriilor probiotice şi vor utiliza un recipient inteligent care să confere stabilitate băuturii, bacteriilor probiotice şi compuşilor bioactivi. Mai mult, băuturile vor fi testate clinic pe subiecţi umani sănătoşi şi pe subiecţi cu diverse afecţiuni gastrointestinale”, a declarat Dan Vodnar, citat de Monitorul de Cluj.