ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există tot mai multe temeri vizavi de faptul că Scoția lui Nicola Sturgeon își va lansa propria platformă de identitate digitală anul viitor, potrivit LifesiteNews.

SNP a anunțat la începutul acestei săptămâni că va derula un proiect pilot cu Disclosure Scotland în 2023 pentru a testa propria platformă. Prin intermediul pilotului, utilizatorii vor putea accesa mai multe servicii Disclosure Scotland cu un singur set de informații de conectare.

Potrivit site-ului lor:

„Disclosure Scotland îi ajută pe angajatori să ia decizii mai sigure atunci când recrutează persoane. De asemenea, se asigură că persoanele nepotrivite nu lucrează cu grupuri vulnerabile, inclusiv cu copii."

Așadar, este vorba despre depistarea utilizatorilor și refuzarea serviciilor dacă nu vă conformați regulilor guvernamentale. La fel ca în epoca Covid, fără vaccin nu există acces.

Englezii și galezii plănuiesc, de asemenea, să își administreze propriile platforme, dar se crede că Scoția va fi prima.

În cele din urmă, ID-urile digitale vor fi implementate și pentru alte servicii din țară, cum ar fi Social Security Scotland- securitatea socială din Scoția și asistența medicală. În spitale și la medicii de familie, utilizarea ID-urilor digitale ar putea crea confuzie și mai multă muncă pentru personal, iar oamenii ar putea fi refuzați dacă nu au unul.

Serviciul de identitate digitală al guvernului SNP va costa până la 83,5 milioane de lire sterline.

Guvernul scoțian lucrează de cinci ani la o platformă de identitate digitală. O scurtă fază alfa a programului guvernamental de asigurare a identității online a fost lansată în 2018. Scott Logic a primit contractul în 2021 și a început să lucreze la el în aprilie. Primul pilot ar trebui să fie gata în 2023.
Și, potrivit Scott Logic:

Viziunea noastră este de a introduce un serviciu de identitate digitală pentru utilizatori, care oferă o modalitate sigură și ușoară pentru ca oamenii să dovedească faptul că sunt eligibili pentru un serviciu public sau un beneficiu online.

În curând, va fi obligatoriu să ai o identitate digitală pentru a obține servicii publice.

Există, de asemenea, un parteneriat între echipa serviciului de identitate digitală din Scoția și Experian, o companie de evaluare a creditelor. Această parte a serviciului este susținută de un contract pe doi ani. Va verifica dacă există dovezi că utilizatorul există în lumea reală. Acesta va identifica activitățile potențial frauduloase, va verifica validitatea documentelor și va compara fotografia utilizatorului cu un document oficial.

În prezent, pentru a verifica identitatea dumneavoastră se folosesc documente de identitate cu fotografie, cum ar fi permisele de conducere și pașapoartele, dar guvernul intenționează să includă și cardurile de rezidență biometrice ale UE. De asemenea, intenționează să extindă acest sistem pentru a include verificarea bazată pe cunoștințe, cum ar fi datele guvernamentale.

Sistemul de identitate digitală va fi, de asemenea, legat de un portofel digital mai larg sau de un dulap digital. Aceste atribute vor fi stocate, astfel încât utilizatorii să le poată folosi pentru alte servicii care nu fac parte din proiectul pilot, dar care vor fi disponibile în viitor.

Gavin Ross, unul dintre responsabilii politici ai guvernului scoțian în domeniul identității digitale, conduce acest proiect și a declarat:

„Există noi beneficii și produse viitoare care sunt lansate de către Social Security Scotland în permanență și, de asemenea, purtăm discuții cu colegii noștri din domeniul sănătății despre cum putem sprijini serviciile pe care le oferă. Ne uităm în afara Scoției, suntem interesați să vedem cum putem sprijini persoanele care vin din străinătate și, de asemenea, analizăm destul de atent ce se întâmplă cu sistemul UE. Și suntem foarte interesați de posibilitatea de a le oferi oamenilor opțiunea de a partaja informații verificate privind identitatea între platforme."

De asemenea, guvernul scoțian colaborează îndeaproape cu colegii din guvernul britanic în ceea ce privește One Login.

Sistemele de identitate digitală, precum cel din Scoția, sunt promovate de Forumul Economic Mondial. Un document intitulat  „Advancing Digital Agencies: The Power of Data Intermediaries (Puterea intermediarilor de date) a fost lansat în februarie.

În secțiunea referitoare la intermediarii guvernamentali: Scrie:

Un organism public sau o agenție guvernamentală și-ar putea asuma rolul de intermediar, în special în ceea ce privește datele care provin de la organismele publice. Prin urmare, acesta poate acționa, de asemenea, ca un agregator sau o poartă de acces pentru astfel de informații. Un astfel de intermediar ar putea juca un rol și mai larg în a face datele mai ușor accesibile, identificabile, ușor de căutat și utilizabile, inclusiv prin coordonarea sistemelor interoperabile, în special cel puțin în sectorul public.

Documentul WEF a mai precizat că:

De asemenea, guvernul Regatului Unit a comandat recent un raport privind intermediarii de date, care a stabilit că aceștia pot împuternici atât oamenii, cât și întreprinderile în activitatea de partajare a datelor. Pe măsură ce guvernele încearcă să reglementeze schimbul de date, vor fi necesare soluții agile, inovatoare și pozitive.„

Într-un raport independent separat, intitulat „Unlocking the value of data: Explorarea rolului intermediarilor de date", publicat la 22 iulie 2021.În acest sens, guvernul britanic a scris:
 
„În ceea ce privește strategia națională de date a guvernului își propune să deblocheze potențialul vast al datelor publice și private din Regatul Unit pentru a impulsiona inovarea, a stimula productivitatea, a crea noi întreprinderi și locuri de muncă și a îmbunătăți serviciile publice.”

În calitate de agregatori de date cu porți de acces la informații personale, aceste guverne și agențiile lor își asumă rolul de intermediari, așa cum este definit de WEF.

Datele sunt viitorul. Vom fi judecați în funcție de fiecare atribut, de fiecare caracteristică umană, într-un fel de Hunger Games global.

Trebuie să realizăm cu toții că „guvernele" noastre nu-și mai reprezintă poporul sau țara, ci ne vând paraziților tehnologici. Niciunul dintre ei nu ar trebui să fie la putere, niciunul dintre ei nu este potrivit pentru scop; și, așa cum am văzut cu datele pacienților NHS și Palantir, s-ar putea transforma într-o vânzare de date la nivel global.