ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis consideră propunerea de nominalizare pentru funcția de premier a PSD-ALDE - Sorin Grindeanu - mai bună decât Sevil Shhaideh, afirmă surse din Administrația Prezidențială, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, șeful statului nu va anunța în cursul zilei de astăzi decizia privind desemnarea primului ministru, cel mai probabil Guvernul urmând să fie învestit în luna ianuarie.

Sursele au mai susținut că relația președintelui Iohannis cu viitorul premier va fi una de coabitare.

În ceea ce privește motivul pentru respingerea nominalizării inițiale a PSD-ALDE - Sevil Shhaideh - ca premier, sursele citate au arătat că acestea au constat în "rațiuni geostrategice" și nu au fost respectate procedurile de partid.

Totodată, au adăugat sursele citate, șeful statului i-a anunțat pe liderii celor două partide, printr-o scrisoare, de refuzul său, concomitent cu anunțul de la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, în jurul ore 12.00, o întrevedere cu Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier.