ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Îl cheamă Patrick Garabajiu, are 11 ani, este în clasa a IV-a și este foarte iubit de parinți și de sora mai mare. Face sport zilnic, are rezultate foarte bune la învățătură și își dorește ca într-o bună zi să devină arhitect și să proiecteze clădiri care vor rămâne în istorie.

Din păcate, începutul anului 2017 a adus o veste groaznică pentru băiat: Patrick a fost diagnosticat cu LEUCEMIE. De atunci, părinții și sora plâng fără încetare, iar el nu înțelege de ce toată lumea este tristă în jurul lui.

În data de 11 ianuarie, au ajuns în Istanbul, iar Patrick se bucura crezând că merge în vacanță. A fost prima dată când zbura cu avionul, avea emoții mari, credea că o să vadă marea, însa drumul lor s-a oprit direct la Spitalul Medical Park. Nu știa ce se întâmplă, nu înțelegea limba și toate persoanele dragi lui plângeau de zor. Pe holul spitalului, a vazut o imagine de coșmar
: multe mămici care își țineau pruncii în brațe și zbierau de durere. Nu înțelegea ce se întâmplă cu el, credea că are doar un vis urât, iar când o să se trezească, totul o să revină la normal.

Din patul de spital, vedea marea și avioanele cum vin și pleaca, iar de câteva ori pe zi era vizitat de un doctor foarte amabil și grijuliu, care îi spunea mereu că totul o să fie bine și că are o familie care îl iubește enorm. Chiar dacă leucemia i-a afectat deja 90% din organism, sunt șanse să trăiască dacă urmează, câteva luni, ședințe de chimioterapie, urmate probabil de un transplant de celule stem. Costurile totale depășesc cu mult posibilitățile familiei
: 127.000 de dolari.
 


Cum îl putem ajuta pe Patrick?

Cine vrea să contribuie la salvarea lui Patrick, poate dona 2 Euro prin transmiterea unui simplu SMS la 8832, cu textul "PATRICK”. Fiecare mesaj trimis înseamnă o șansă în plus pentru sănătatea și viitorul băiatului. De asemenea, donațiile pot fi făcute și online, pe https://salveazaoinima.ro/ campaigns/patrick-garabajiu/, prin transfer bancar, în conturile Asociației "Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația "Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de aproape 1.300.000 de Euro și peste 230.000 de Euro din campanii de donații prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația "Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala "Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala "Societății Civile” (2016), Gala "Oamenii Timpului” (2015) și Gala "Zece Oameni de Valoare” (2016).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews