ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monahiile române care au întemeiat Mănăstirea Ortodoxă „Acoperământul Maicii Domnului” din Elveția fac un apel către toți românii din țară sau din străinătate să le ajute la completarea datoriei către banca ce le-a creditat pentru cumpărarea terenului și a incintei unde își desfășoară viața liturgică. Apelul a fost preluat pe Facebook de Asociația Nepsis Elveția. Și ActiveNews se solidarizează cu acest demers.

„Dragi prieteni ai Mănăstirii Acoperământului Maicii Domnului și a Sfinților Ștefan cel Mare și Ioan de Shanghai, 

După aproape 7 ani de peregrinări și încercări de a găsi un loc în Elveția pentru mănăstirea noastră, închinată Acoperământului Maicii Domnului și a Sfinților Ștefan cel Mare și Ioan Maximovici, i-am găsit lăcaș într-un sătuc de la poalele Alpilor, în cantonul Fribourg.

Curând se vor împlini doi ani și jumătate de la cumpărarea proprietății pe care se afla casa în care locuim. Acești doi ani au fost plini de peripeții pentru micuța noastră obște, întrucât ne-am confruntat cu multe probleme, administrația elvețiană fiind foarte diferită de cea românească sau de cea franceză. Toate ajutoarele primite în această perioadă le-am redirecționat către renovarea casei, a paraclisului și către pregătirea sfințirii, care a avut loc în ziua de 28 septembrie 2019. În paralel, am demarat lucrările pentru construcția bisericii mari și a corpului de chilii și ateliere. 

Din păcate însă, încă nu am reușit să economisim pentru plata datoriei de 420.000 CHF către Banque Cantonale Fribourgeoise, a cărei scadență este pe 7 februarie 2028. 

Deși nu e momentul cel mai potrivit, date fiind greutățile cu care toți ne confruntăm, avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi, în încercarea de a strânge cei 50.000 CHF/EUR, pe care trebuie să îi achităm anual. Dacă 500 de persoane donează 10 euro pe lună, sau dacă 1.000 de persoane ar da câte 5 euro pe lună, atunci vom reuși să adunăm suma necesară într-un timp suficient cât să nu fim în pericol de a pierde în fața băncii. 

Donațiile se pot face în LEI, EURO sau CHF, direct în contul deschis special pentru plata datoriei către bancă. Orice sumă donată ne va aduce cu un pas mai aproape de a nu pierde în favoarea băncii locația și tot ce s-a construit deja aici. În ordinul de virament, trebuie făcută mențiunea „pentru cumpărarea casei”. Cei care pot face viramente din Franța vor fi scutiți de plata impozitelor la sumele donate. 

Facem, deci, apel pe această cale la toți cei care ne-ar putea ajuta sau care pot transmite mesajul nostru la cât mai multe persoane doritoare să ne ajute să ținem aprinsă flacăra rugăciunii pe pământul Elveției, unde se află micuța noastră mănăstire.

În felul acesta puteți deveni binefăcătorii și întemeietorii mănăstirii noastre, care încearcă să continue Tradiția Ortodoxă existentă în Elveția încă din primele veacuri ale creștinătății.

Venite în Elveția la chemarea credincioșilor de aici, viața noastră în acest loc este, înainte de toate, o viață liturgică ce dorește să întărească și să continue rugăciunea în această țară, unde, din păcate, desacralizarea își face din ce în ce mai puternic simțită lucrarea. 

Ajutați-ne să păstrăm vie Tradiția Bisericii Ortodoxe și, astfel, să ne facem bine-plăcuți lui Dumnezeu prin această împreună-lucrare.

Domnul să vă primească jertfa și să vă răsplătească înmiit!

Cu multă bucurie, primim și pomelnicele dumneavoastră, spre a fi pomenite la Dumnezeiasca Liturghie și în rugăciunile noastre (pomelnicele vă rugăm să le trimiteți pe adresa: monastere.sciernes@mitropolia.eu).

Cu mulțumire și recunoștință,

Monahia Antonia,

Stareța mănăstirii Sfântului Acoperământ al Născătoarei de Dumnezeu din Elveția”.

Nepsis Elveția furnizează și detalii referitoare la contul bancar al mănăstirii:

- Titulaire du compte: Monastère Orthodoxe « Protection de la Mère-de-Dieu » Route de la Gare 39, 1669 Les Sciernes d’Albeuve

- Adresse de la Banque: BANQUE CANTONALE DE FRIBOURG, Place des Alpes 16, 1630 Bulle

- Comptes CHF:

IBAN: CH60 0076 8300 1474 1900 1

SWIFT: BEFRCH22

Dumnezeu să vă răsplătească!