Juniorul Bogdan-Daniel Deac (17 ani) a fost declarat șahistul anului 2018 în țara noastră, informează Federația Română de Șah, anunță Agerpres.

Consiliul Director a stabilit, la propunerea Colegiului Central de Antrenori, clasamentul celor mai buni șahiști ai anului 2018.

Deac, legitimat la CS Politehnica Iași și CSA Steaua București, este urmat în ierarhie de Mircea-Emilian Pârligras (CS Poli Iași) și Daria-Miruna Lehaci (CS Poli Iași/CSA Steaua).

De altfel, CS Poli Iași, avându-i în componență pe cei trei laureați, a câștigat la începutul lunii, titlul național atât la masculin cât și la feminin.

Născut în 2001, Bogdan-Daniel Deac are titlul de mare maestru, obținut în iunie 2016, când avea doar 14 ani și 7 luni. În 2014, Deac primise titlul de mare maestru internațional. 
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.