ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Boris Johnson se va autoizola după contactul cu secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid, care a fost testat pozitiv la coronavirus, deși a declarat inițial că va participa la un test care îi va permite să facă teste zilnice în loc să fie nevoit să se izoleze, confirmă BBC.

Secretarul de stat Sajid Javid a fost testat pozitiv sâmbătă dimineață. În ciuda faptului că a primit ambele doze de vaccin și a descris simptomele ca fiind "foarte ușoare", a declarat că va continua să se autoizoleze și să lucreze de acasă.

Javid s-a întâlnit cu premierul și cu alți miniștri din Guvern la Downing Street cu o zi înainte de testul său pozitiv.

Boris Johnson și cancelarul Rishi Sunak, care au fost în contact cu el, au fost contactați de NHS Test and Trace.

Cu toate acestea, inițial, ei plănuiseră să nu se autoizoleze și, în schimb, să ia parte la un test, în cadrul căruia își fac zilnic testele și pot ieși la muncă dacă rezultatul este negativ.

Prim- ministrul și cancelarul au declarat acum că se vor autoizola în mod normal.

Schimbarea vine după ce partidele din opoziție au declarat că aceasta sugerează că există "o regulă pentru ei și alta pentru noi ceilalți".

Downing Street a declarat că Boris Johnson va conduce întâlnirile de la distanță, de la domiciliul său.

Downing Street (unde locuiește și lucrează premierul) face parte din cele 20 de organizații private și publice - inclusiv Network Rail, Transport for London și Border Force - care participă la un test, în care persoanele depistate după ce au fost aproape de cineva care are coronavirus, fac teste zilnice în loc să se izoleze timp de 10 zile.

În noiembrie anul trecut,  Johnson, șase parlamentari conservatori și doi asistenți politici au fost nevoiți să se autoizoleze după ce un parlamentar de pe Downing Street a fost testat pozitiv la Covid.

La 19 iulie, în Anglia, regulile de distanțare socială vor înceta, iar necesitatea de a se autoizola va fi atenuată, doar pentru persoanele complet vaccinate, patru săptămâni mai târziu.

Dar guvernul a primit critici cu privire la planurile sale, în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus înregistrate zilnic este în creștere în Marea Britanie.