ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plajele ar putea fi închise atunci când marea e agitată și se impune arborarea steagului roșu, potrivit unei propuneri a Asociației Naționale a Scafandrilor și Salvamarilor. Asta înseamnă că salvamarii nu vor mai fi obligați să fie la post și oricine intră în apă o va face pe proprie răspundere.

Măsura ar putea fi luată din cauza numeroaselor cazuri de înec înregistrate pe litoral, în special în zilele în care valurile sunt foarte mari, transmite TVR.
http://stiri.tvr.ro/plajele-ar-putea-fi-inchise-cand-marea-e-agitata---i-se-arboreaza-steagul-ro--u_821066.html#view

Turiștii ignoră sfaturile salvamarilor și intră în apă indiferent de riscuri. Astfel, numai în acest sezon au murit 18 oameni și 24 au fost salvați la limită. La fiecare intervenție, salvamarii își riscă și ei viața.

„Salvatorii nu sunt Dumnezeu!”

Un mesaj postat recent pe o rețea de socializare al unui angajat al ISU îndeamnă oamenii aflați în concediu la mare să nu își mai riște viața, punând-o în pericol inclusiv pe cea a salvamarilor.

„Măi oameni buni, aveți rude, prieteni, cunoștințe care vin la mare. Reamintiți-le că au muncit 1 an întreg să vină într-un concediu să se distreze, nu să se înmormanteze!!

Reamintiți-le că îi iubiți, că vă place să vă întâlniți, să vorbiți, să vă distrați. Spuneți-le să nu facă pe eroii dacă vin la mare. Cred că nu a fost zi vara asta în care să nu avem un înecat. Sau dacă am avut, a compensat cu o altă zi când au fost mai mulți.

Vin la mare cu familia și nu înțeleg că salvamarii nu sunt puși doar „de design”, respectați-le sfaturile!

Intră în apă cu copii de 5-7 ani și se duc la apă adâncă, sau în valuri. Ce vină au copiii ăia că părinții sunt inconștienți?! Am mai spus-o și în alt post, salvatorii nu sunt Dumnezeu! Cel care a intrat ieri și a salvat fetița și mama de la înec, a murit înecat, dispărut în mare, găsit azi dimineață la ora 5.

Azi la ora 7, când erau valurile „cât casa”, o altă persoană de aproximativ 47 de ani a intrat în apă și s-a îndepărtat de mal. A fost scos în jurul orei 9:30....decedat! Echipajele noastre ISU au acționat cu greu din cauza valurilor. Steagurile arborate nu sunt de la Skittles și nici nu fac parte din cele „3 culori cunosc pe lume”. Ele vă pot salva viața dacă le respectați!  

Repet: stați de vorbă cu ei și faceți-i să înțeleagă că nu merge cu „mie nu mi se poate întâmpla”! Rămâneți un membru al familiei, nu un număr la noi într-o statistică!”