ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concursul "De-a Bușilea prin Muzeul Satului” a ajuns la a treia ediție consecutivă. Organizat de Photography Studio și desfășurat pe pajiștile celui mai vizitat Muzeu al Bucureștilor, superbul Muzeu al Satului ctitorit de Dimitrie Gusti, Concursul se adresează copilașilor care au început să ia o viteză cât de mică de-a bușilea. Nu sunt uitați nici frățiorii lor mai mari, care pot alerga la un mini-cros sau se pot delecta la Atelierele de Modelaj, Decorațiuni și Pictură cu mânuțele și picioarele. Copilașii mai mari sunt asteptați și la o piesă de teatru susținută de Opera Comică pentru Copii.

Toți copiii participanți la cele două concursuri pentru bebeluși și frățiori se vor putea hidrata și vor primi câte un mic premiu de la AQUA Carpatica Kids și, de asemenea, de la Leon Magdan, cunoscutul "Profesor de joacă", câte o carte de învățătură cadou, aparută la Editura Mateiaș. Premiile cele mari, pentru Locurile I, II și III la Concursul "De-a Bușilea prin Muzeul Satului” cât și alte premii speciale sunt asigurate de SMYK All for Kids, L A L I – natural wear și Photography Studio – Kids & Family.
După Concurs va avea loc și un Atelier pentru Părinți cu subiecte de la beneficiile alăptării la creșterea și educarea copiilor, susținut de specialiști de la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Filantropia Bucuresti, Muzeul Satului și Școala Familiei. Dr. Roxana Iliescu, consultant în alăptare și medic la Spitalul Filantropia, va răspunde întrebărilor legate de beneficiile alăptării prelungite, până la 2 ani și peste. Roxana Puiu, psiholog și trainer la "Școala Familiei”, va răspunde întrebărilor legate de crearea relației armonioase cu copilul și încurajarea independenței copilului mic. Iar Ioana Maria Moldovan, prezentatoare PRIMA TV, ne va povesti despre beneficiile nașterii naturale, alăptare și din experiența ei de mamă de bebeluș.

Concursul de-a bușilea, care va fi înregistrat de Centrul de Creație pentru Film Documentar și Scurt metraj, se va desfășura pe un spațiu special amenajat pentru bebeluși pe Pajistea denumită Salonul de Dans din SATUL NOU, începând cu ora 11.00, urmat de mini-crosul pentru frațiori mai mari până în 5 ani și Festivitatea de Premiere iar Atelierul pentru Părinți va avea loc în Gospodaria Moișeni între 13.00 și 14.00 cu posibilitatea de prelungire în funcție de întrebările părinților. ÎNSCRIERILE încep la ora 10.00.

Pe tot parcursul zilei vă veți putea bucura pe aleile Muzeului Satului și de Târgul de "Sfânta Maria Mică” – Nașterea Maicii Domnului cât și de o Expoziție de Fotografii realizată de Cristina Nichitus Roncea.

După Concurs și Conferință, doritorii pot participa la o "Călătorie prin copilăria românilor”, un Ghidaj tematic de descoperire a patrimoniului legat de familia cu copii în satul de altădată. Ziua se va încheia cu un concert susținut de Corul de copii Cantus Mundi Romania Romania și Simfonia Mundi, partener Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. 'Va așteptăm cu drag!", transmit organizatorii.