ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce a discutat cu Patriarhul Daniel despre „green transition” (trecerea la energie „verde”) și educație, combaterea pandemiei și vaccinarea Covid, ambasadorul Germaniei la București, dr. Peer Gebauer, s-a deplasat la Muzeul Țăranului Român pentru a vernisa o expoziție itinerantă despre Baronul Samuel von Brukenthal, nimeni altul decât reprezentantul ocupantului străin al provinciei românești Transilvania și guvernator peste destinele țăranilor români din aceasta exact în epoca persecuției religioase declanșate de împărăteasa Maria Tereza împotriva ortodocșilor ardeleni.
 
Coincidență sau nu, expoziția asupritorului românilor va sta deschisă până de ziua națională a României, 1 Decembrie. Reamintim că Klaus Iohannis a inaugurat în septembrie o statuie imensă a lui Brukenthal la Sibiu stârnind valuri de nemulțumire din partea românilor.
 
Ambasada Germaniei la București a anunțat miercuri pe Facebook că „Expoziția itinerantă „Samuel von Brukenthal”, concepută pentru aniversarea a 300 de ani de la nașterea marelui transilvănean, a ajuns la București și a avut vernisajul în prezența reprezentanților minorității germane, dar și a Ambasadorului Germaniei, dr. Peer Gebauer. Ea poate fi vizitată până pe 1 decembrie la Muzeul Țăranului Român”.