ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ședința de astăzi a Guvernului ar fi fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR-PLUS, relatează Mediafax.

Conform sursei amintite, USR PLUS se opune acestui program în valoare de 50 de miliarde de lei. Chiar în august, partidul menționat anunța că programele de tip PNDL ar ănsemna o risipă a banilor publici pe criterii politice.

Astfel, ședința a fost suspendată în contextul începerii noii sesiuni parlamentare, urmând ca la ora 19.00 să fie reluată.
 
Klaus Iohannis intervine și el: la ora 18.00 va avea o declarație televizată.
 
 
Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse informează:
 
Dacian Cioloș: „Din punctul nostru de vedere asta e prioritatea zero. USR-PLUS nu va discuta alte obiective politice pentru validare până când nu găsim o soluție pentru SIIJ.”
 
 
Florin Pușcaș: „Dintre toate problemele care afectează viața românilor și ar putea constitui priorități pentru un partid de guvernare, USR PLUS pune pe primul loc o chestiune care interesează și afectează poate 1% dintre români. Și nu doar că pune pe primul loc, dar e și pregătit să blocheze rezolvarea altor probleme cu adevărat importante. Ținta e mereu aceeași, doar personajele se schimbă: controlul politic asupra Justiției.”