ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte organizații sindicale reprezentative ale pompierilor profesioniști și ale agenților serviciilor de pompieri și salvatori și-au ridicat vocea pe 19 iulie 2021 pentru a denunța „politica biciului” pusă în aplicare de guvernul francez în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat

„Noi refuzăm, în majoritate, proiectul de lege propus de guvern privind adaptarea instrumentelor noastre de gestionare a crizei din domeniul sănătății. Cerem tuturor parlamentarilor din ambele camere să lucreze la rectificarea acestui text!”, s-au pronunțat sindicaliștii francezi.

Comunicatul organizațiilor sindicale: click aici 

Proiectul de lege, în versiunea prezentată la guvern: click aici 
 
Iată traducerea comunicatului celor 7 sindicate care au spus „NU” vaccinării obligatorii a pompierilor și angajaților din domeniul urgențelor:
 
„NU vaccinării obligatorii a pompierilor!”
 
Doamnelor și domnilor parlamentari,

Organizațiile noastre sindicale reprezentându-i majoritar pe pompieri resping propunerea președintelui republicii de a impune vaccinarea tuturor pompierilor.

Oricare ar fi motivarea din spatele acestei noi orientări, pompierii refuză această nouă atingere adusă libertăților individuale și cer retragerea acestei dispoziții.

Presiunea și amenințarea de suspendare sau concediere nu fac parte din instrumentele manageriale și se situează la ani-lumină depărtare de principiul OMS de „a vaccina fără a constrânge”.

Noi nu suntem împotriva vaccinării, dar rămânem puternici susținători ai libertăților individuale.

La începutul anului 2021, Parlamentul European, prin rezoluția nr. 2361, subliniază că „rapiditatea cu care vaccinurile sunt puse la punct poate provoca un sentiment de neîncredere greu de combătut” și arată că pentru „a garanta un nivel ridicat de acceptare a vaccinurilor” este necesar să „ne asigurăm că cetățenii sunt informați că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu este supus unor presiuni politice, sociale sau de altă natură pentru a se vaccina, dacă nu dorește personal să o facă, și să veghem ca nimeni să nu fie victimă a discriminării din cauză că nu s-a vaccinat, pe motiv de risc potențial pentru sănătate sau pentru că nu a dorit să se vaccineze”.

Îi îndemnăm, în acest sens, pe onorabilii parlamentari să își exerciteze prerogativele în amendarea proiectului de lege înaintat de guvern.

Doamnelor și domnilor parlamentari, binevoiți să primiți salutul nostru respectuos”, au scris Xavier Boy (FA SPP-PATS), Natacha Pommet (CGT), Frederic Monchy (SNSPP-PATS), Christophe Sansou (FO SIS), Frederic Perrin (SPA SDIS), Remy Chabbouh (SUD) și Jacques Noaille (UNSA SDIS) în comunicatul intitulat „NU vaccinării obligatorii a pompierilor!”.
 
Pompierii francezi au participat și la mitingurile anti-vaccinare obligatorie, unde s-au aflat în primele rânduri, opunându-se forțelor polițienești, după cum reiese din filmarea de mai jos: