ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă prin glasul său și cântările bisericești, a murit la 18 ani, împliniți pe 5 septembrie, după o suferință teribilă, potrivit știripesurse. 

Tatăl ei, sensei Nukina Nobuyuki, triplu campion național al Japoniei la karate și deținător al centurii negre cu 6 DAN, a cunoscut-o pe mama lui Sara în Japonia, acum 26 de ani. Este astfel, un japonez convertit la ortodoxie. ÎPS. Teodosie l-a botez la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Un alt lucru demn de menționat ar fi faptul că nașul său de botez a fost Adrian Păunescu. Toți cei trei copii ai familiei Nukina poartă numele Sfântului Gheorghe: Sara-Georgiana, Eric-George și George Gabriel. Sara cânta minunat de când era micuță.
 
VIDEO „Lumina Cuvântului” de la Concertul de Crăciun de anul trecut:

 
Sara  obișnuia să facă voluntariat creștin pentru a îmbucura oamenii cu pricesne și cântări de laudă lui Dumnezeu. Și asta fiindcă iubea mult cântecele religioase și biserica. A cântat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Capitală, în câteva rânduri, alături de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de către arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.
 
VIDEO:
 
 
Drama tinerei micuțe a început mai demult, când a fost diagnosticată cu o boală oncologică la nivelul creierului. Cu toate că mai multe parohii, inclusiv Prea Fericitul Părinte Daniel s-au implicat în strângerea de fonduri care să-i servească drept ajutor pentru a se vindeca, tragedia iminentă s-a petrecut în timp ce era internată la un spital din Viena, acolo unde urma un tratament specific. 

FOTO:
 
 
 
 
 
SARA

A fugit din această lume ca să meargă în corturile drepților, scumpa noastră Sara Nukina.

Nu o plângeți, un înger ca ea se bucură acum de Lumina Veșnică a Sfintei Treimi!”, , a scris și Iulian Capsali.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în lumea celor drepți!

Amin!

VIDEO: