ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atleta Sarah Atcho din Elveția a făcut pericardită la 5 zile după doza „booster” (a treia doză) a serului experimental Pfizer, lucru care o împiedică să mai facă efort și, deci, îi compromite antrenamentele pentru competițiile următoare. O ironie amară este că a făcut injecția tocmai pentru a-și simplifica participările în noul sezon sportiv și a ales serul de la Pfizer tocmai pentru a evita reacții adverse de natură cardiacă. Avea să vadă pe propria-i piele că și serul Pfizer e răspunzător pentru producerea de miocardite și pericardite, pe lângă alte reacții adverse. Povestea atletei elvețiene este relatată de jurnalistul sportiv Paul Gabriel Andrei: 

„Hopa! Luați-o p-asta: Mi-a trimis cineva un articol dintr-un ziar francez de care, recunosc, nu am auzit. Făcea referire la o postare din partea acestei atlete de care, iarăși, nu auzisem. Dar nici nu sunt mare fan al atletismului, așa că m-am pus pe verificat informațiile. 

Sarah Atcho este o alergătoare din Elveția care a participat la Campionatele Mondiale din 2015 si 2017 și la Olimpiada din 2016 de la Beijing. Am intrat pe contul ei de Instagram unde e foarte activă, cu peste 21 de mii de urmăritori. 

"Așa cum mă știți, sunt transparentă ca de fiecare dată, mai ales acum când e mai important ca oricând.

Pe 22 decembrie mi-am făcut doza booster pentru că nu voiam să mă complic în startul de sezon. Mi s-a spus că e mai sigur să fac Pfizer pentru a evita efectele secundare cardiace. 

Pe 27 decembrie am început să simt o durere în piept și amețeală când urcam scările. Asta s-a întâmplat de câteva ori până am luat legătura cu un cardiolog care m-a diagnosticat cu pericardită (inflamare a unei membrane din jurul inimii)

Acum, pentru câteva săptămâni, nu am voie să-mi cresc ritmul bătăilor inimii pentru ca inima să se odihnească și să se vindece inflamarea. Totuși, încerc alături de antrenorul meu să țin muschii în continuare în mișcare. 

Trebuie să admit că sunt foarte supărată de situație pentru că nu prea vorbim de efectele secundare. Mă simt neputincioasă pentru că simt că nu am nimic sub control...

Sunt fericită că vaccinul a evitat atât de multe decese și a redus presiunea pe spitale, cu toate astea sunt frustrată că eu și multe alte persoane tinere și sănătoase suferă din cauza efectelor adverse. 

Sper că înțelege toată lumea de ce dau share acestei povești. Vă voi ține la curent.

Spuneți-mi dacă vi s-a întâmplat și vouă. Hai să ne ajutăm unii pe alții!"

Deci, alte cuvinte cred că sunt de prisos”, a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe Facebook

Povestea sportivei din Elveția este relatată și de presă: Sarah Atcho este pe tușă din cauza unei pericardite, diagnosticate la doar câteva zile după ce a făcut a treia doză de „vaccin” anti-Covid de la Pfizer. Ea s-a vaccinat „pentru a nu mai fi deranjată cu asta după începerea noului sezon”. Însă, 5 zile mai târziu, ea a început să aibă simptome neobișnuite pentru un sportiv de elită: „Am resimțit o apăsare în piept și am început să am amețeli când urcam scările. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori, până când am decis să merg la un cardiolog, care m-a diagnosticat cu pericardită”, a mărturisit atleta Sarah Atcho, citată de Watson.ch.