ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suporterii numărului unu mondial al tenisului, Novak Djokovici, au ieșit pe străzile din Belgrad pentru a-și demonstra susținerea față de jucător, relatează Daily Mail.

Djokovici ar putea fi expulzat luni din Australia, după ce oficialii de la Border Force i-au refuzat viza și actele.

El va sta pentru următoarele patru zile într-un hotel pentru refugiați, în timp ce așteaptă să vadă dacă va fi expulzat din țară luni.

Și, arătându-și sprijinul pentru jucător, mulțimi de oameni - inclusiv membri ai familiei lui Novak - au ieșit în stradă în capitala Serbiei.

Au fost rostite discursuri prin megafoane, iar oamenii au ridicat bannere și steaguri ale Serbiei pentru a-și face auzită vocea în această privință.

'Mă tem că această urmărire politică neîncetată a lui Novak va continua până în momentul în care vor putea dovedi ceva, pentru că atunci când nu poți învinge pe cineva, atunci apelezi la acest tip de lucruri', a spus președintele Serbiei.

Autoritățile sârbe au intrat deja în contact cu ambasadorul australian, în timp ce premierul Ana Brnabic speră să ia legătura cu un membru de rang înalt al departamentului de afaceri interne al Australiei.

'I-am spus lui Novak al nostru că întreaga Serbie este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a pune capăt hărțuirii celui mai bun jucător de tenis din lume în cel mai scurt timp posibil', a mai declarat președintele Serbiei, Vucic, după ce a luat legătura cu tenismenul.
 
VIDEO: