ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După declanșarea pandemiei COVID, copiii au fost fost o țintă a autorităților: școli mai mult închise, mască obligatorie, distanțare și restricții, apoi vaccinare începând cu bebelușii.

Toate acestea în ciuda faptului că, practic, riscul copiilor la COVID este egal cu zero.

Însă nu trupurile copiilor erau ținta, ci sufletele lor.

Organizația Templul Satanic a deschis de curând un afterschool „Satan Club” într-o școală gimnazială din orașul Moline, statul Illinois.
 

Evenimentul face parte dintr-o campanie la nivel național a Templului Satanic de a contracara popularitatea rețelei creștine afterschool „Good News Clubs”, informează Fox News.

Deschiderea clubului satanist, care a avut loc luna trecută la școala gimnazială Jane Addams din Moline, a fost marcată de un protest al părinților.

Joia trecută, mai mulți elevi au participat și ei la un protest, cu ocazia celei de-a doua ședințe a afterschool-ului „Satan Club”.

Templul Satanic, organizatorul programului, a declarat că, în cadrul clubului, dincolo de activitățile științifice și artizanale, precum și varietatea de jocuri și puzzle-uri, elevii sunt familiarizați cu noțiuni precum bunăvoința, empatia, gândirea critică și expresia creativă.

Lucien Greaves, purtătorul de cuvânt al Templului Satanic, a declarat pentru Fox News:

„Sper ca prin prezența dvs. aici oamenii să vadă că persoanele bune pot avea diferite perspective, uneori privind aceeași mitologie, dar că acest lucru nu este nimic rău.”
 
 

Satanistul a adăugat:

„Nu avem activități pe bază de opinii religioase... Nu îi învățăm pe copii despre satanism. Ei vor ști doar că pedagogii lor sunt sataniști.”

Templul Satanic nu face nici un secret din faptul că a creat rețeaua de cluburi pentru elevi tocmai pentru a contracara influența rețelei creștine Good News.

Spune Greaves:

„Cluburile afterschool ale lui Satan au fost concepute pentru a oferi o alternativă la îndoctrinarea religioasă a programei școlare.”

În replică, Reese Kauffman, președintele Child Evangelism, care administrează rețeaua de cluburi Good News, a declarat:

„Nu pot să spun ce se ascunde în inimile lor, însă, cu siguranță, activitatea lor va fi contrară celei a Bunei Vestiri a lui Iisus Hristos.”

El a adăugat:

„Noi nu încercăm să fim împotriva nimănui. Dorim doar să ducem Buna Vestire din Biblie copiilor.”
Rețeaua Good News numără în prezent circa 5.000 de cluburi la nivel național.

În iunie 2001, Curtea Supremă a SUA a stabilit că, în virtutea libertărții de exprimare, organizațiile religioase pot desfășura programe școlare afterschool.

Un purtător de cuvânt al școlii Jane Addams a declarat că nu sprijină existenta afterschool-ului satanist în unitatea școlară, însă că decizia Curții Supreme îl împiedică să nu acorde aprobarea de funcționare a clubului satanist. 

Templul Satanic se declară o organizație ateistă, în ciuda statuilor în care liderul său este înfățișat ca un om impunător, cu cap de țap și coarne, șezând pe un tron într-o atitudine care amintește flagrant de icoanele cu Iisus Atotțiitorul binecuvântând lumea.

De-a stânga și de-a dreapta tronului omului-țap se află doi copii, un băiețel și o fetiță, care stau într-o atitudine de adorație, într-o evidentă maimuțărire a apelului hristic: „Lăsați copiii să vină la Mine!”

Potrivit organizației Templul Satanic, diavolul este doar un simbol al  „nesupunerii, independenței, înțelepciunii și emancipării de sine”.

În virtutea „libertății de credință”, înaintea Crăciunului, autoritățile din același stat american, Illinois, au permis Tempului Satanic să își pună propriul simbol alături de „ieslea creștină” în rotonda Legislativului din Springfield: „un bebeluș cu cap de țap care maimuțărește imaginea Pruncului Sfânt.