ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mică așezare de la poalele munților Bucegi a primit o rubrică întreagă în publicația Financial Times. 
 
Măgura, din județul Brașov, nu are mai mult de 400 de locuitori, dar printre ei se numără și o cunoscută jurnalistă și autoare care a lăsat luxul orașelor din Anglia și s-a mutat în creierii munților României.
 
Măgura nu este o localiate mare, dar cu siguranță are un specific ce iese din tiparele satului românesc. Iar asta l-a făcut celebru peste hotare, unde publicația Financial Times i-a acordat o rubrică întreagă, după ce o cunoscută autoare britanică s-a stabilit în satul din apropierea castelului Bran.

Viața în Măgura nu este deloc ușoară, dar Arabella Brown s-a adaptat repede. A ajuns în sat cu o căruță trasă de cai, a cumpărat o casă dărăpănată pe care a reparat-o și a învățat obiceiurile de la săteni. Trei săptămâni a rămas blocată în ea din cauza proveribialelor înzăpeziri din România. "Unul dintre vecinii mei, care locuiește în celălalt capăt al satului, a venit la mine cu un rucsac plin de mâncare - mere, lapte, brânză, pâine. S-a supărat când am sugerat să îi plătesc alimentele", își amintește jurnalista. Așa a descoperit ospitalitatea românului. Apoi a învățat să se adapteze.

Acum Arabella vrea să organizeze ateliere de literatură pentru cei 400 de locuitori din Măgura. Este recunoscută în Anglia pentru cartea istorică despre orașul său natal, Liverpool. Pe viitor vrea să adauge în palmares și o istorie scrisă a locului său de suflet, Satul Măgura din munții Bucegi.