ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile nu i-au permis intrarea în România lui A.I.Umnov-Denisov, cercetător rus venit să țină o conferință prin care să demonstreze așa-zisa descendență slavă a dacilor, teză opusă istoriografiei românești oficiale. Savantul a fost trimis înapoi în Federația Rusă de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postări pe Facebook a ambasadei ruse la București, citate de Radio România Chișinău

A.I.Umnov-Denisov urma să țină o prelegere intitulată „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură, instituție deschisă în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, în timpul Guvernului Ponta.

Ulterior, cercetătorul rus avea programate prelegeri similare la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, potrivit postării Ambasadei Rusiei la București.

Tezele pan-slaviste se opun teoriei acceptate oficial, conform căreia românii au apărut prin contopirea dintre poporul daco-get și coloniștii romani, fiind deci preexistenți apariției slavilor în secolul al VI-lea d.Hr. pe aceste meleaguri și apoi stabilirii nou-veniților la sud de Dunăre.