Europenii au cea mai scăzută încredere în vaccinuri, potrivit unui sondaj global privind atitudinea publică față de sănătate și știință, publicat miercuri.
 
Sondajul arată că persoanele care trăiesc în țările cu venituri mari au cea mai mică încredere în vaccinuri, un rezultat legat de creșterea mișcării anti-vaccinare, în care oamenii refuză să creadă în beneficiile vaccinărilor sau susțin că tratamentul este periculos, scrie AFP.

Doar 59% dintre cetățenii din vestul Europei consideră că vaccinurile sunt sigure și 50% în estul Europei, față de 79% la nivel global, relatează The Guardian.
La nivel global, 84% dintre oameni recunosc că vaccinurile sunt eficiente și 92% au declarat că și-au vaccinat copilul. Însă în unele părți din Europa nivelul încrederii este scăzut. Cel mai ridicat nivel de neîncredere este 33%, în Franța.

Heidi Larson, directoarea Proiectului privind Încrederea în Vaccinuri de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală de la Londra a declarat că rețelele sociale amplifică anxietățile. Încrederea în vaccinuri este mai ridicată în Marea Britanie decât în unele părți din Europa, „însă Marea Britanie se află acum într-o poziție vulnerabilă”, a afirmat ea.

Sondajul Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din întreaga lume, arată legăturile între nivelul de încredere al oamenilor în medici, asistente și oameni de știință și încrederea lor în vaccinuri. De asemenea, sondajul arată că neîncrederea în instituțiile guvernamentale este strâns legată de îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews