ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europenii au cea mai scăzută încredere în vaccinuri, potrivit unui sondaj global privind atitudinea publică față de sănătate și știință, publicat miercuri.
 
Sondajul arată că persoanele care trăiesc în țările cu venituri mari au cea mai mică încredere în vaccinuri, un rezultat legat de creșterea mișcării anti-vaccinare, în care oamenii refuză să creadă în beneficiile vaccinărilor sau susțin că tratamentul este periculos, scrie AFP.

Doar 59% dintre cetățenii din vestul Europei consideră că vaccinurile sunt sigure și 50% în estul Europei, față de 79% la nivel global, relatează The Guardian.
La nivel global, 84% dintre oameni recunosc că vaccinurile sunt eficiente și 92% au declarat că și-au vaccinat copilul. Însă în unele părți din Europa nivelul încrederii este scăzut. Cel mai ridicat nivel de neîncredere este 33%, în Franța.

Heidi Larson, directoarea Proiectului privind Încrederea în Vaccinuri de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală de la Londra a declarat că rețelele sociale amplifică anxietățile. Încrederea în vaccinuri este mai ridicată în Marea Britanie decât în unele părți din Europa, „însă Marea Britanie se află acum într-o poziție vulnerabilă”, a afirmat ea.

Sondajul Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din întreaga lume, arată legăturile între nivelul de încredere al oamenilor în medici, asistente și oameni de știință și încrederea lor în vaccinuri. De asemenea, sondajul arată că neîncrederea în instituțiile guvernamentale este strâns legată de îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor.