ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Adoptarea bugetului pe 2019 se amână, în lipsa avizelor CSAT.  Klaus Iohannis a amânat marți ședința CSAT, iar acum sunt voci care spun că președintele blochează bugetul pentru anul 2019, care nu mai poate fi adoptat până la 1 ianuarie. 

În lipsa avizului de la Consiliul Suprem de Apărare a țării, Guvernul nu poate adopta proiectul de buget pe 2019 săptămâna aceasta. Însă premierul speră că amânarea nu va fi până în ianuarie, pentru că o nouă ședință CSAT e programată pentru 19 decembrie, transmite Antena3. 

„Să treacă ziua de 19 cu CSAT și apoi face calendar clar și rezonabil, nu de pe o zi pe alta ca să fie cât mai repede aprobat”, a spus ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. 
 
”Bugetul pe 2019 nu va fi discutat joi în ședința de Guvern (...), mai trebuie clarificate anumite aspecte. (...) Unii întreabă cum faceți rost de fondurile pentru investițiile locale, cele 10 miliarde de euro? Cum o să derulați investițiile prin parteneriatele public private pe infrastructură? Aceste elemente au fost prinse în bugetul pentru 2019, dar mai sunt etape procedurale”, a spus Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă, pe de altă parte, a declarat că, în aceste zile, au loc ultimele discuții privind proiectul bugetului de stat pe anul 2019 și "sunt șanse mari" să fie adoptat de Parlament până la sfârșitul sesiunii.
Întrebată ce șanse sunt ca bugetul pe anul viitor să fie adoptat până la sfârșitul sesiunii parlamentare. "Sunt discuții, șansele sunt mari, ne dorim să îl adoptăm în Parlament până la sfârșitul sesiunii parlamentare", a spus premierul.

Ea și-a exprimat speranța ca bugetele instituțiilor din sistemul de siguranță națională să aibă avizul CSAT. "Eu sper, întotdeauna am o gândire mai optimistă, și sper că vom primi și avizul CSAT", a adăugat premierul.