ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Viena se ceartă pe alocaţia copiilor românilor care lucrează în Austria. Disputa a fost provocată de declarația ministrului de Externe, Sebastian Kurz, conform căreia indemnizaţia de 160 de euro pentru un copil trebuie să fie mai mică şi să corespundă cu alocaţia plătită în România.

Sebastian Kurz a afirmat că indemnizaţia de 160 de euro pentru un copil trebuie să fie mai mică şi să corespundă cu alocaţia plătită în România, informează B1 TV.  Poziţia sa a a generat criticile ministrului Muncii, iar coaliţia de guvernare va purta discuţii în această vară pentru a ajunge la un punct de vedere comun.

Kurz cere o reformă rapidă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, notează presa din Austria. El a amintit că statul plăteşte aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, la fel ca un salariu mediu în România.
 
Şeful diplomaţiei de la Viena vrea ca valoarea alocaţiilor să corespundă cu cea din ţara de unde provin părinţii copiilor respectivi. Ceea ce ar însemna că pentru doi copii români cu părinţi care muncesc în Austria, statul nu ar mai plăti cei 300 de euro ci doar aproximativ 30.