ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal zguduie televiziunea publică. În epicentrul său se află Claudiu Lucaci, fostul şef al Ştirilor SRTv, și Adrian Bucur, membru al Consiliului de Administrație al televiziunii.

Claudiu Lucaci, fostul şef al Ştirilor SRTv, susține că Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administrație al TVR, l-a atacat şi i-a adus mai multe acuzaţii pentru că că i-ar fi respins avansurile. Claudiu Lucaci se plânge de aceste lucruri  într- o sesizare trimisă Comisiei de Etică a TVR.

Horia Gruşcă, membru al Comisiei pentru agenția de presă, a confirmat că sesizarea lui Claudiu Lucaci a fost primită de Comisia de Etică şi Arbitraj din cadrul TVR. Sesizarea ar cuprinde şi alte acuzații la adresa lui Adrian Bucur, cum ar fi folosirea abuzivă a statutului de membru al CA al SRTv, ”pentru a exercita presiuni şi influenţe în scopuri personale sau pentru alte persoane”, informează site-ul dcnews.ro.
 
În sesizare se vorbește și de refuzul lui Bucur de a executa sarcini de serviciu în mod repetat, prezența fără justificare profesioanlă la sediul de campanie al unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, refuzul de a participa la şedinţe de sumar și absența de la program, fără anunțarea șefilor ierarhici. 

De asemenea, Bucur ar fi încercat să inducă în eroare responsabilii care verifică prezenţa la locul de muncă şi întocmesc statele de plată, mai susține Lucaci.

Bucur amenință cu un proces de calomnie

Pe de altă parte, jurnalistul Adrian Bucur a reacționat și a transmis că îl va da în judecată pentru calomnie pe Claudiu Lucaci, dacă se confirmă că acesta i-a adus acuzaţii nefondate de hărțuire sexuală.
 
”Dacă se confirmă că domnul Lucaci face aceste acuzaţii total nefondate şi le aduce în atenţia Comisiei de Etică a SRTv, eu îl dau în judecată chiar astăzi pentru calomnie. Precizez că nu am influenţat în nicio formă rezultatul evaluării finale care a dus la concedierea din funcţia de manager a directorului de Ştiri, pentru că nu am avut calitatea de membru titular, ci supleant, în comisia de evaluare a acestuia. Prin urmare, nu am putut nota. Intuiesc că din această supărare majoră vine şi dorinţa viscerală de răzbunare a fostului director al Ştirilor TVR", a declarat Adrian Bucur pentru Mediafax.