ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe afișul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris, crucea din vârful cupolei Domului Invalizilor a fost ștearsă și nu apare niciun steag francez. Pe rețelele de socializare e denunțată o „invizibilitate” a identității franceze, scrie Le Figaro, citat de mariustucă.

„Vom observa dorința lor de a șterge toate semnele creștinismului” , „Au îndrăznit” , „O rușine pentru țara noastră” , se poate citi pe rețelele de socializare. „Nu apare steagul francez. Invizibilitatea identității noastre este o greșeală inacceptabilă. Wokismul trebuie înfruntat fără încetare peste tot ”, spune deputatul RN Nicolas Meironnet.

"Crucea de pe Dôme des Invalides este înlocuită de o simplă săgeată pe afișul Jocurilor Olimpice din 2024! Această ștergere demonstrează încă o dată ideologia dăunătoare a acestui guvern care neagă tradițiile noastre", spune un alt utilizator pe twitter

"Unde este respectul pentru valorile noastre și pentru istoria noastră? O rușine care nu trebuie să rămână fără răspuns"

Europarlamentarul Gilbert Collard subliniază „opera trădătorilor vinovați de negarea fundamentală a Franței” .

Sunt multe lucruri de căutat”

Lucrarea, creată de designerul Ugo Gattoni , este plină de detalii. „ Trebuie să găsești mascotele, să găsești purtătorul de flăcări, să găsești disciplinele... Sunt multe lucruri de căutat. Este un poster extrem de simbolic, care spune multe lucruri despre proiectul Paris 2024, începând cu Bélem care va aduce torța olimpică la Marsilia , a explicat artistul luni, în cadrul prezentării posterelor sale. De asemenea, portul de agrement din Marsilia, locul competițiilor de navigație.”

Contactați de Le Figaro, Ugo Gattoni și Comitetul de Organizare Olimpic nu au răspuns încă solicitărilor.