ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele câteva săptămâni, Franța a extins cerințele privind certificatul de vaccinare la aproape toate locurile de bază, inclusiv baruri, cafenele, restaurante, cinematografe, trenuri, stadioane și săli de sport. Supermarketurile sunt ultima adăugare la această listă, potrivit Life Site News. 

Săptămâna aceasta, unele lanțuri de supermarketuri franceze au anunțat că, în zonele în care rata de incidență a COVID este de peste 200 la 100.000 de locuitori, cer acum clienților să prezinte un permis COVID valabil înainte de a intra în magazinele a căror suprafață depășește 20.000 de metri pătrați.

La intrarea în multe supermarketuri au fost amplasate anunțuri care îi informează pe cumpărători cu privire la noul regulament. Unul de la Carrefour (a se vedea mai sus) spune: "Bine ați venit! Începând de luni, 16 august, pregătiți-vă permisele COVID pentru o experiență liniștită de cumpărături”.

Pe Twitter a apărut o înregistrare video publicată AICI de ActiveNews în care se vede un grup de persoane fără certificatul COVID adunat în fața unui supermarket, aflat într-un oraș din sud-vestul Franței. Când agenții de securitate și poliția le-au interzis intrarea, protestatarii au strigat "Discriminare" înainte de a cere să vadă un document care să dovedească temeiul legal al acestei politici. Apoi au strigat după manager.
 

 

Ca reacție la toate acestea, unii au făcut apel la boicotarea marilor lanțuri de supermarketuri, ceea ce înseamnă că acestea riscă acum să piardă o parte semnificativă a clientelei lor. Pe de altă parte, întreprinderile mici ar putea cunoaște un boom brusc, cel puțin în zonele în care se aplică noul decret.

Potrivit Conseil Constitutionel, cea mai înaltă autoritate constituțională a Franței, se preconizează că permisul COVID, pus în aplicare începând cu 9 august, se va aplica până la 15 noiembrie 2021. Cu toate acestea, termenul poate fi fie scurtat, fie prelungit în funcție de "necesitate", după cum a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, la 28 iulie.

"Vom folosi permisul COVID atât timp cât va fi necesar", a declarat Attal

El a adăugat: "De îndată ce nu vom mai avea nevoie de acest permis, nu îl vom mai folosi".