ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Moștenitorii arhitectei Anca Petrescu i-au dat în judecată pe cei din conducerea Parlamentului, susținând că dețin drepturile de imagine ale celei mai cunoscute clădiri din România.

Moștenitorii cer bani din comercializarea tuturor produselor inscripționate. În tot acest scandal, la 26 ani de la Revoluție, a fost estimată și valoarea celei mai mari clădiri din Europa: 2 miliarde de euro.

Parlamentarii au început în sfârșit intabularea clădirii ale cărei drepturi de imagine sunt revendicate acum de moștenitorii Ancăi Petrescu.  

”Noi dorim să se respecte dreptul de autor pentru că mama a lucrat timp de 35 de ani la această Casă și există 40.000 de planșe pe care este numele ei. Noi cerem ca 0.5% din încasările Camerei Deputaților, din exploatarea imaginii Casei Republicii”, a declarat pentru reporterii Observator fiica arhitectei Casei Poporului. 
 
Până la terminarea procesului cu moștenitorii Ancăi Petrescu,  parlamentarii au încercat să recupereze ce s-a mai păstrat din evidențele contabile ale Palatului Parlamentului din anii '90. De asemenea, au adunat toate sumele investite de-a lungul timpului în construcție. Și astfel le-a ieșit valoarea de 5 miliarde 200 de milioane de lei. Cele 31 de hectare ale clădirii au fost evaluate la 4 miliarde 100 de milioane de lei. 
 
La toatea astea se adaugă planul cadastral, care i-ar putea costa peste 100.000 de euro. Și asta pentru că  emblema României, Casa Poporului, va avea aceași valoare ca renumitul Casino Bellagio din Las Vegas: peste 2 miliarde de euro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews