ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal a izbucnit în sănătate, protagoniști fiind ministrul de resort și conducerea spitalului Sfânta Maria din Capitală. Șeful de la Sănătate este acuzat că, prin refuzul de a plăti decontul transplantului unui pacient de la spitalul Sfînta Maria, a provocat moartea acestuia.

Ministrul Vlad Voiculescu este acuzat de managerul Spitalului Sfânta Maria din București că se face vinovat, indirect, de moartea unui pacient aflat pe lista de așteptare penturu transplant a unității sanitare.

Managerul Spitalului "Sf. Maria", Narcis Copcă, a anunțat că a fost depusă o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru "abuz în serviciu", după ce Inspecția Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

În plângerea penală se solicită organelor de cercetare "investigarea și sancționarea activităților cu caracter posibil infracțional" desfășurate de către Ministerul Sănătății prin reprezentantul său Vlad Voiculescu", informeaza dcnews. 

Potrivit actului, printre consecințe se numără "imposibilitatea" unității medicale de "a-și desfășura obiectul de activitate pentru care a primit acreditare și fonduri", "imposibilitatea" de a oferi servicii de transplant pulmonar "pacienților în nevoie aflați pe listele de așteptare", dar și "lipsa avizului consultativ la trimiterea pacienților în străinătate pentru a fi operați în Viena în condițiile în care Spitalul "Sf. Maria" a primit acreditarea necesară pentru transplant".

Anterior, managerul Narcis Copcă declara pentru Agerpres că Inspecția Sanitară de Stat nu a găsit nereguli.

"Mi-a trimis și Inspecția Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunț că Inspecția Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile, că a găsit totul perfect", afirma Copcă. "Este incredibilă neștiința acestui domn privind procedurile de transplant, costuri, precum și bunacuviință. I-am făcut o invitație scrisă, bărbătească, domnului ministru Voiculescu să vină și să rezolve problema. A zis că nu se pricepe la sistemul de sănătate și a trimis trei doctorițe, una din Craiova, una din Târgu Mureș și una din Iași, care iarăși nu știu cât se pricep la transplantul pulmonar. Uitați-vă despre ce prostii vorbim", a zis Narcis Copcă.

"Luni, pneumologia de la Sfânta Maria, despre care ministrul Voiculescu spune că nu există, iarăși o minciună groznică, a trecut pe listă încă două persoane care vor fi transplantate pulmonar. Faptul că printr-un abuz în funcție, dânsul a tăiat, fără nicio explicație, Spitalul Sfânta Maria de la plata asiguraților... a dus la consecințe deosebit de grave însemnând trei aspecte: decesuri, agravarea stării de sănătate a celorlalți pacienți, iar al treilea aspect este distrugerea centrului de transplant multiorgan", a mai zis managerul Spitalului Sfânta Maria la Antena 3, în emisiunea Oanei Zamfir.

Miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul "Sf. Maria" în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.