ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii nu se dezmint, continuând politica dezastruoasă care le-a adus eșecul în alegeri. Și cum în ultimele zile, pe lângă ordonanța grațierii un alt subiect fierbinte este proiectul de buget, contestat de opoziție și de vârful ei de lance, președintele Iohannis, un reprezentant al PNL a venit cu o propunere incredibilă.

Senatorul liberal Florin Cîțu împărtășește nemulțumirea președintelui klaus Iohannis legată de bugetul mic alocat de guvern insituțiilor care asigură securitatea națională. Adică Serviciului Român de Informații. Pentru ca SRI să nu sufere de pe urma diminuării bugetului, liberalul Florin Cîrțu a propus ca Executivul să taie din banii alocați programului Start-Up Nation, adică programul prin care tinerii își deschid mici afaceri. Iar sumele tăiate să fie direcționate către SRI.

Senatorul PNL a lansat propunerea sa pe Facebook:

„Am făcut rapid o analiză asupra bugetului propus de PSD și am identificat o variantă de finanțare care rezolvă problema bugetului pentru programul de siguranță națională.

Domnule Liviu Dragnea, e momentul ca dumneavoastră și guvernul PSD-ALDE să dați dovadă de maturitate politică și să mergeți azi la CSAT cu o soluție care să rezolve problema majorării bugetului unor anumite instituții.

Propunerea mea este simplă. Programul "Start-up Nation” are alocate credite bugetare de 500 milioane lei și credite de angajament de 1.7 miliarde lei. Programul este estimat să înceapă la 1 mai 2017. Reprezintă o dovada de înțelepciune să realocăm din programul "Start-up Nation” 200 milioane lei credite bugetare și 100 milioane credite de angajament pentru deficitul reclamat în bugetul pentru siguranța națională”, a scris liberalul pe Facebook.
 
Liberalul susține că tipul de program "Strat-up" finanțat din fonduri de la buget nu este „o idee originală”.  „După cum va aduceți aminte a fost promovată de Dan Diaconescu și de Mircea Geoană. De aceea, eu cred că amânarea cu 3 luni a acestui program până la prima rectificare bugetară nu va modifica promisiunile făcute elecotoratului dumneavoastră. Rămân oricum destui bani pentru "Start-up Nation”, 300 milioane lei credite bugetare și 1.6 miliarde lei credite de angajament”, scrie senatorul PNL.