ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, a solicitat, luni, conducerii unui supermarket din Odorheiu Secuiesc să transmită măsurile care au fost luate sau urmează să fie luate în cazul vânzătoarei care nu ar fi servit un cumpărător pentru că era român.

„Prefectul județului Harghita, în calitate de garant al respectării Constituției și al legilor care guvernează România, vă solicit un punct de vedere cu privire la acest incident, respectiv măsurile pe care le-ați dispus sau pe care urmează să le dispuneți pentru ca astfel de acțiuni ale unor cetățeni români, indiferent de etnie, să nu se mai producă. Totodată, considerăm că astfel de manifestări ale unor cetățeni nu pot decât să aducă atingere atât ordinii și siguranței cetățenilor, cât și relațiilor interetnice la nivel de comunitate locală”, se arată în solicitarea trimisă supermarketului.

Adrian Jean Andrei a declarat luni, pentru Agerpres, că astfel de manifestări nu sunt binevenite în județ și a făcut apel la înțelepciune, punctând că trebuie respectat articolul din Constituție potrivit căruia limba română este limba oficială a statului.

Inspectorii pentru protecția consumatorului din Harghita au amendat, vineri, cu suma de 10.000 lei un supermarket din Odorheiu Secuiesc pentru comportament incorect față de consumatori, după ce s-a constatat că două dintre angajate nu vorbesc limba română.

Controlul a avut loc după ce în mediul online a apărut o înregistrare din care reise că un client nu ar fi fost servit la respectivul supermarket din Odorheiu Secuiesc pentru că era român și nu vorbea limba maghiară.