ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Unifarm, Adrian Ionel, cercetat de DNA pentru că ar fi cerut o mită de 760.000 de euro, ar fi fost numit în Consiliul de Administrație în baza semnăturii lui Raed Arafat, susține avocatul Gheorghe Piperea, care prezintă și o serie de documente în acest sens.
 
Avocatul Gheorghe Piperea susține că Adrian Ionel a fost numit în conducerea Unifarm, în 2012, cu semnătura lui Raed Arafat, pe atunci subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.
 
Arafat, actual șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, ar fi semnat actul de numire în locul premierului de la acea vreme, Victor Viorel Ponta.

Avocatul prezintă și o serie de documente, unele din 2012, iar altele din 2020 care au aceeași semnătură, a lui Raed Arafat.

„Priviți cu atenție pozele atașate. Măriți imaginea, dacă e nevoie. Urmăriți, mai ales, semnăturile și informațiile scrise cu mâna. Veți vedea că fostul (până azi) șef de la Unifarm, actualmente urmărit penal pentru mită și pus sub control judiciar de DNA, a fost numit in 2012, printr-un act juridic plin de bizarerii și falsuri”, a arătat Gheorghe Piperea, într-o postare pe Facebook, după care a continuat:

„Astfel, document (de numire – n.red.) este semnat cu bară de cineva, în locul lui Ponta. Din documentul din 2020 rezultă foarte clar cine a semnat documentul, ca și când ar fi fost Ponta: fostul subsecretar de stat din 2012 și actualul «comandant al acțiunii», domnul Arafat. Semnătura din 2012 e aceeași cu cea din 2020”.

Gheorghe Piperea a mai spus că numirea directorului Unifarm conține referințe la un document emis de o comisie din care făcea parte, ca jurist, chiar proaspăt numitul director. „Această numire nu este doar cauza dosarului de corupție explodat azi, ci și «depozitara» unui număr mare de falsuri în acte oficiale. Așa cum v-am spus deunăzi, v-ați pus pe soclu statuile greșite”, a mai arătat Gheorghe Piperea.


În replică la acuzațiile aduse de Gheoghe Piperea, Raed Arafat a precizat că avea dreptul să semneze documentele la care se face referire, deoarece îi fusese delegat dreptul de semnătură de ministrul interimar al Sănătății, Victor Ponta.

„La momentul acela s-a produs demisia ministrului Sănătății Vasile Cepoi, iar premierul Ponta a preluat conducerea Ministerului ca interimar. Eu am fost delegate să semnez actele în locul său”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU confirmă că el a semnat ordinul prin care Adrian Ionel a fost numit în Consiliul de Administrație, dar a precizat că nu a făcut decât să ia act de propunerea făcută de Adunarea Generală a Acționarilor companiei. Ulterior, a mai spus Raed Arafat, în luna ianuarie 2013, Consiliul de Administrație al Unifarm îl desemnează director general., iar în 2016 i-a prelungit mandatul.

Raed Arafat a precizat că acuzațiile pe care i le-a adus Gheorghe Piperea fac parte dintr-o campanie de manipulare prin care se încearcă discreditarea persoanelor care se bucură de încrederea populației.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.