ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu ora 10.00, reprezentanții partidului PSD aveau programată o ședință, în care să discute mai multe subiecte. Însă totul e întrerupt acum de prezența celor de la AUR, care au intrat în sala unde se va desfășura ședința, din Camera Deputaților, relatează Știripesurse.

Reprezentanții AUR au adus cu ei mai multe pancarte. Pe unele au scris:

„Ciolacu și PSD, un pericol real pentru decmocrație!”

„Ciolacu și PSD, distrugătorii democrației și statului de drept!”

„Comasarea, singura voastră salvare pentru a scăpa de furia românilor”

„Tovarășul Ciolacu instaurează dictatura!”, se mai arată în mesajele celor de la AUR.

În momentul în care Alfred Simonis i-a cerut lui George Simion să părăsească sala pentru că nu au dreptul să împiedice activitatea parlamentară a PSD, liderul AUR i-a replicat: ”Ești un securist pitic!”
 

ACTUALIZARE:Parlamentarii AUR au părăsit, miercuri, sala de ședințe a PSD din Camera Deputaților, la finalul unei discuții tensionate între liderul interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD) și liderul AUR, George Simion, informează SPS.

Parlamentarii AUR au ales miercuri o cale inedită de a face opoziție. Au intrat în sala de ședințe a PSD din Camera Deputaților, acolo unde parlamentarii social-democrați își desfășoară de ani de zile reuniunile politice și unde în câteva momente se vor întâlni să discute, printre altele, despre implicațiile unei eventuale comasări a alegerilor.

„Ești un securist pitic!”, i-a spus președintele AUR liderului interimar al Camerei Deputaților, în momentul în care Alfred Simonis i-a cerut lui George Simion să părăsească sala pentru că nu au dreptul să împiedice activitatea parlamentară a PSD.

Simion i-a spus lui Simonis că parlamentarii AUR au venit să asculte ce au de gând să facă cei de la PSD cu comasarea alegerilor. „Să te respect? Că tu ești plin de respect...”, i-a spus Simion, ironic, lui Simonis.

Ciolacu, huiduit

„Eu n-am intrat peste voi deși avem de trei ori mai mulți parlamentari decât dvs.”, i-a spus Simonis lui Simion, „nu ne intimidezi, aici e grupul PSD unde vrem să avem discuții politice, aici nu e stadion”. „Avem rugămintea respectuoasă sa mergeti la grupul AUR”, a adăugat liderul interimar al Camerei Deputaților.

„Voi, aici, la grupul PSD, vă pregătiți să o călcați în picioare pe dna Constituție”, a replicat Simion.

După ce Simonis i-a promis lui Simion că vor fi informați despre situația comasării alegerilor, Simion și-a luat parlamentarii și a plecat din sală, unde deja mai mulți parlamentari PSD își făcuseră apariția.

Grupul parlamentarilor AUR a rămas la uși și l-a așteptat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu. Acesta nu a vrut să stea de vorbă cu cei din AUR, iar aceștia l-au huiduit la intrarea în sala de ședință.

„Ia, vino, mă, înauntru!”, i-a zis europarlamentarul PSD Mihai Tudose lui Simion, luându-l pe după gât pe președintele AUR. „N-am băut cu tine”, i-a răspuns scurt liderul AUR.

Parlamentarii AUR vor acum să repete scena și la sala de ședințe PNL.

ACTUALIZARE 2:  Parlamentarii AUR, conduși de George Simion, au continuat miercuri la sala de ședințe a PNL din Camera Deputaților protestul început la sala de reuniuni a social-democraților, mai transmite ȘtiripeSurse.

 

După ce au primit asigurări de la liderul interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), că vor primi lămuriri despre comasarea alegerilor, parlamentarii AUR au urcat un etaj în Parlament la „vecinii” de la PNL, partenerii de coaliție ai PSD-ului.

George Simion s-a dus țintă la ușa de intrare în sala de ședință a liberalilor și a încercat de câteva ori clanța, însă ușa era închisă.

Parlamentarii AUR s-au înghesuit apoi în holul care face intrarea spre sala liberalilor, alături de jurnaliști și funcționari din Parlament, unde au făcut declarații. „Noi vorbim de miezul problemei, ei vorbesc de coajă. În interesul cui vorbesc de coajă?”, a spus deputatul AUR Ringo Dămureanu.

„Vor supraimpozitarea salariilor, să-i pedepseasca pe cei care au invatat”, le-a acuzat deputatul PSD Antonio Andrușceac pe partidele din coaliție. „Asta e România Colonia, nu România Suverană”, a adăugat acesta.
Președintele AUR, George Simion, a spus că planul de comasare a alegerilor „cu siguranta este o actiune tintita la adresa AUR, isi da seama si un copil de clasa a doua” și a explicat că AUR vrea alegeri „în două tururi și aerisite”.Dialogul surzilor

Simion a intrat într-un scurt dialog pe hol cu fostul ministru liberal Florin Roman, acesta spunându-i liderului AUR că nu are de ce să se teamă de comasarea alegerilor. „Asta e politica, George, vezi dacă te vrea lumea sau nu”, a spus Florin Roman. „Nu mi-e frică de comasare, mi-e frică de încălcarea Constituției”, i-a răspuns Simion.

„Sunteți în cădere liberă”, i-a strigat un deputat AUR liderului deputaților PNL, Gabriel Andronache. „După PNȚ, după PNȚ”, le-au mai strigat cei din AUR liberalilor, cu referire la fostul partid de guvernământ PNȚCD care s-a prăbușit după ce a condus țara în 1996-2000.

Simion l-a întâmpinat la sosirea la ședință pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe care l-a întrebat a cui a fost inițiativa comasării alegerilor, a liberalilor sau a social-democraților. Ciucă nu s-a oprit și a dialogat succint, din mers, cu liderul AUR, căruia nu i-a spus nimic concret.

După ce liberalii au intrat în sală, parlamentarii AUR au spus că de acum vor aștepta în sala grupului lor din Camera Deputaților ca Ciucă și Ciolacu să vină cu explicații.