ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, compania de criptomonede FTX, cu sediul în Bahamas, a fost nevoită să se declare în faliment, după ce fonduri de 473 de milioane de dolari i-au fost furate în urma unui atac al bursei de criptomonede. Clienții s-au grăbit să își retragă fondurile, dar a fost prea târziu, aceștia pierzându-și investițiile, relatează The Blaze.
 
Sursele Gateway Pundit afirmă că zecile de miliarde de dolari care mergeau în Ucraina erau de fapt spălate în SUA folosind criptomoneda FTX. Acum, însă, banii au dispărut, iar moneda FTX este în faliment.

Compania de criptomonede FTX a dat cel puțin 40 de milioane de dolari candidaților democrați  în alegerile de la mijlocul mandatului.

Pe fondul invaziei rusești în Ucraina, directorul general al FTX, Sam Bankman Fried, a anunțat că FTX va sprijini Ministerul ucrainean de Finanțe și alte comunități în colectarea de donații cripto pentru această țară.
 
Guvernul ucrainean a primit peste 60 de milioane de dolari în donații cripto din întreaga lume.

Reuters a relatat că între 1 și 2 miliarde de dolari în fondurile clienților au dispărut de la bursa de criptomonede FTX.

MarketWatch a scris: "Sam Bankman Fried a contribuit cu peste 5 milioane de dolari pentru Joe Biden și grupurile care l-au susținut în timpul campaniei prezidențiale din 2020.”

În luna mai, Bankman-Fried a declarat că se așteaptă să doneze "la nord de 100 de milioane de dolari" democraților în alegerile prezidențiale din 2024 și până la 1 miliard de dolari dacă fostul președinte Donald Trump va candida din nou.

Însă, acest lucru nu va mai fi posibil, întrucât, fondatorul FTX și-a pierdut 94% din averea „personală” într-o singură zi, potrivit CNN.
 
Forumul Economic Mondial (WEF) menționa FTX ca partener și oferea un link către site-ul web al bursei, arată The Blaze. Între timp acesta a fost eliminat.
 
Observatorii conservatori susțin că a fost o operațiune de „PARA-ÎNDĂRĂT” a Democraților cu Regimul Zelenski care, la rândul lui, investea milioane în FTX.
 
SCHEMA:
ACUZAȚII: