ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O asciație intitulată  Organized Crime Harm Reduction cere  ParchetuluiGeneral verificarea deceselor de covid 19. Potrivit România TV, o plângere penală a fost trimisă miercuri procurorului general, cu acuzații extrem de grave pe raportări false în cazul acestor decese, dar și pe faptul că autoritățile le-au dat bani rudelor morților să accepte cauza morții COVID-19, chiar dacă acestea au murit în urma unei boli în fază terminală. Organized Crime Harm Reduction (OCHR), organism european de reducere a crimei, a depus miercuri la Parchetul General o plângere în care se cere verificarea modului în care autoritățile declară decesele de coronavirus.

„Vrem ca aceste informații care au abundat în ultimele săptămâni în spațiul virtual să fie verificate dacă sunt adevărate", spun reprezentanții asociației, la România TV. „S-a vorbit chiar de bani acordate rudelor victimelor pentru a accepta ca cei decedați să fie trecuți la COVID-19, sume vehiculate fiind în jurul a 2.000 de lei”, susțin cei de laOCHR care anunță că  au înaintat 50 de sesizări penale către procurorii generali din 50 de state, reclamând că au fost „mințite și manipulate prin uriașa presiune făcută de Organizatia Mondiala a Sănătașii” (OMS), pe care o consideră „probabil cea mai mare organizatie criminală din istoria lumii”
 
De asemenea, alte suspiciuni sunt legate de raportarea extrem de târzie a unor morți, unii după mai bine de o lună de zile. De altfel, Direcția de Sănătate Publică Arad a deschis o anchetă cu privire la raportarea întârziată a unor decese cauzate de COVID-19, fiind vizați medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Între raportările întârziate se numără cazul unei femei de 83 de ani, care era confirmată cu COVID-19 din 30 martie, a murit pe 1 aprilie, dar decesul a fost făcut public doar pe 5 mail. De asemenea, un bărbat de 69 de ani a decedat pe 1 aprilie, dar abia pe 6 mai a fost anunțat public.

Luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a dat de înțeles că bilanțul oficial din România al deceselor Covid-19 nu reflectă cu acuratețe realitatea, întrucât multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.