ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gospodăriile din Marea Britanie s-ar putea confrunta cu pene de curent de trei ore în lunile ianuarie și februarie, dacă stocurile de gaz se vor diminua, a declarat șeful National Grid, una dintre cele mai mari companii de utilități din lume, axată pe transportul și distribuția de energie electrică și gaze naturale, potrivit dailymail.

Directorul general John Pettigrew a declarat că firma ar putea fi nevoită să introducă întreruperi de energie electrică în ianuarie și februarie, precizând că aceste pene de curent vor avea loc în „zilele foarte, foarte reci" din timpul săptămânii, în cazul în care Marea Britanie nu reușește să asigure suficiente livrări de gaze din Europa.  

Luând cuvântul în cadrul Summitului pentru tranziție energetică organizat de Financial Times, Pettigrew a avertizat că centralele electrice pe gaz din Marea Britanie, care generează o mare parte din energia națională, se confruntă cu o penurie considerabilă de combustibil. 

Acest lucru, combinat cu vitezele scăzute ale vântului pentru turbinele eoliene și importurile mai mici de electricitate din Europa, ar pune o presiune excesivă asupra rețelei și ar putea duce la penurii drastice de energie, necesitând pene de curent coordonate.

Avertismentul lui Pettigrew l-a reluat pe cel al Operatorului Sistemului de Electricitate al Rețelei Naționale (ESO), care la începutul acestei luni a declarat că gospodăriile și întreprinderile s-ar putea confrunta cu întreruperi planificate de trei ore pe zi  pentru a se asigura că rețeaua nu se prăbușește.

Dar o măsură de implementare a întreruperilor de curent ar avea nevoie de aprobarea guvernului, precum și a regelui Charles.
Riscul de pene de curent amintește de anii 1970, când grevele minerilor și ale lucrătorilor feroviari au forțat guvernul lui Ted Heath să introducă întreruperi planificate de energie electrică pentru a conserva energia.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a declarat că gospodăriile britanice ar trebui să reducă consumul de gaze și electricitate, acolo unde este posibil, în această iarnă, pentru a contribui la reducerea costurilor și a reduce riscul de întreruperi de energie.

Între timp, National Grid a creat un sistem care va plăti gospodăriile și companiile pentru reducerea cererii în perioadele de furnizare limitată.

Dar britanicii se pregătesc deja pentru cel mai rău scenariu, aprovizionându-se cu generatoare portabile și lanterne, pe lângă haine de iarnă, lenjerie  și lumânări, potrivit rapoartelor din industrie.

Comparând datele din primele 11 zile ale lunii octombrie 2021 cu cele din aceeași perioadă a acestui an, s-a constatat o creștere de 203% a vânzărilor de generatoare și o creștere de 43% a vânzărilor de lanterne și lanterne frontale, a declarat vineri Toolstation, parte a Travis Perkins, cel mai mare retailer de materiale de construcții din Marea Britanie.

„Deși este departe de a fi sigur că National Grid va trebui să recurgă la pene de curent în această iarnă, este clar că clienții se pregătesc pentru cel mai rău scenariu” , a declarat un purtător de cuvânt al Toolstation, precizând că generatoarele pot fi folosite pentru a alimenta echipamente electrice precum lămpi, aeroterme și televizoare.

Datele Toolstation se potrivesc cu un raport din această săptămână al companiei de cercetare de piață Kantar, care a declarat că britanicii și-au făcut provizii de lumânări și plapume.

Lanțul de magazine John Lewis a declarat săptămâna trecută că oamenii își fac rezerve de lenjerie de corp termică, mănuși și halate de casă.

Săptămâna trecută, National Grid a fost catalogat drept ipocrit, după ce fotografii au arătat că fiecare fereastră din sediul aproape gol a fost luminată la câteva ore după ce muncitorii au plecat.

Lunea trecută, biroul lor de milioane de lire sterline din Warwick a fost fotografiat „luminat ca în Blackpool".

Fotografiile făcute după ora 19.30 au arătat luminile lăsate aprinse în toate birourile sediului central după lăsarea întunericului, ceea ce a determinat cetățenii nemulțumiți să acuze firma de „ipocrizie grosolană", pe fondul avertismentelor sale privind lipsa de energie.
 
 
 National Grid accused of hypocrisy as offices are 'lit up like Blackpool illuminations' after warning of energy shortages | Local News | News | Kenilworth Nub News

Foto: kenilworth.nub.news