ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nemulțumirile legate de lockdown-urile repetate în orașele mari ale Australiei, s-au extins pe străzi, unde forțele de ordine i-au întâmpinat pe protestatari cu spray-uri cu piper. Mai mult, polițiștii au venit călare în locurile unde s-au adunat mulțimile furioase, pentru a-i împrăștia, potrivit Reuters.

Poliția statului Victoria a declarat că a arestat 218 persoane în capitala statului, Melbourne. Aceștia au dat 236 de amenzi și au ținut trei persoane în arest pentru agresarea poliției. Persoanele arestate riscă amenzi de 5.452 de dolari australieni (3.900 de dolari) fiecare pentru încălcarea ordinelor de sănătate publică.

Poliția din New South Wales, unde Sydney este capitala, a declarat că a acuzat 47 de persoane de încălcarea ordinelor de sănătate publică sau de opunere la arestare, printre alte infracțiuni, și a dat peste 260 de amenzi cuprinse între 50 de dolari australieni (35 de dolari) și 3.000 de dolari. Poliția a declarat că aproximativ 250 de persoane au ajuns în oraș pentru protest.

Sydney, cel mai mare oraș din Australia, cu peste 5 milioane de locuitori, se află în izolare strictă de mai bine de două luni, nereușind să stăpânească un focar care s-a răspândit peste granițele interne și până în țara vecină Noua Zeelandă.

Poliția a patrulat pe străzile din Sydney, a blocat transportul public și privat în centrul orașului pentru a reduce numărul de persoane care s-au adunat la un protest neautorizat.

În Melbourne, al doilea cel mai populat oraș din țară, o mulțime mare a reușit să mărșăluiască și unii s-au ciocnit cu poliția, după ce premierul statului, Daniel Andrews, a extins izolarea orașului la întregul stat.

Comisarul șef al poliției din Victoria, Shane Patton, avertizase anterior oamenii să stea departe de protest, adăugând că este "pur și simplu ridicol să crezi că oamenii ar fi atât de egoiști și ar veni să facă acest lucru".