ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai mari platforme de partajare video din lume, gigantul YouTube, a introdus  certificarea conturilor deținute de specialiștii din domeniul medical, în încercarea de a limita dezinformarea pe site, potrivit Agerpres. 

Schimbarea va permite oamenilor să acceseze mai ușor videoclipurile care conțin „informații de sănătate de înaltă calitate", a fost explciația celor de la YouTube. 

„Acesta este un pas important pentru a-i ajuta pe oameni să găsească și să se conecteze mai ușor la conținutul care provine de la extraordinara comunitate de profesioniști din domeniul sănătății de pe YouTube", a adăugat aceasta.

Pe lângă medici și asistente medicale, profesioniștii din domeniul sănătății mintale și furnizorii de informații medicale pot, de asemenea, să solicite verificarea YouTube, care permite ca videoclipurile lor să fie reperate cu ușurință de către utilizatori.

„Acest nou pas ne va permite să ne extindem pentru a include informații de înaltă calitate de la un grup mai mare de canale de asistență medicală", a precizat compania.

Aparent, acest lucru vine ca urmare a perioadei de „pandemie”, când s-au vehiculat informații care erau în contradicție cu politicile de sănătate care erau în  vigoare la acea vreme, informații ce au circulat  inclusiv pe canalele de YouTube.