ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Utilizatorii Facebook vor putea fi recunoscuți în poze chiar dacă nu se uită către aparat în momentul în care sunt fotografiați. Acest lucru va fi posibil grație unui algoritm experimental ce aparține laboratorului de inteligență artificială al companiei.

Algoritmul poate recunoaște oamenii în fotografii chiar dacă nu le sunt văzute fețele. În schimb, sunt căutate alte caracteristici unice precum coafura, îmbrăcămintea și forma corpului, relatează New Scientist, preluat de ziare.com.
 
Șeful echipei de inteligență artificială a Facebook a vrut să vadă dacă tehnologia recunoașterii faciale poate fi adaptată să recunoască oameni în situații unde fața cuiva nu este clară, ceva ce oaamenii pot deja să facă destul de bine.

Algoritmul final a reușit să recunoască identitatea persoanelor cu o acuratețe de 83%, fiind prezentat la inceputul acestei luni la o conferință din Boston.