ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pierderea alegerilor europarlamentare, după mai bine de doi ani de discuții interminabile despre justiție, și condamnarea lui Liviu Dragnea schimbă strategia PSD. În plus, conform unor surse citate de Antena 3, premierul Dăncilă ar dori să aplice rezultatele referendumului pe justiție convocat de Iohannis. Prin urmare, Guvernul României nu va mai emite pe perioada mandatului Vioricăi Dăncilă nicio ordonanță de urgență care va avea legătură cu Justiția. Conducerea PSD s-a reunit marți, în ședințe sucesive. pentru a analiza rezultatul obținut în alegerile europarlamentare și strategia pe care o vor urma după condamnarea lui Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă, care este și președinte executiv al PSD, a preluat, ieri, conducerea formațiunii.

Discuția pe justiție în PSD a încetat, a declarat marți vicepreședintele Marian Oprișan la ieșirea de la ședința BPN a partidului, potrivit cotidianul.ro

„A pierdut PSDragnea (alegerile). De astăzi avem un alt PSD. Avem un PSD preocupat de problemele reale ale românilor și să le facem românilor o viață mai bună. (…) Discuția pe Justiție în PSD a încetat. Justiție, justiția trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze. În România trebuie înțeles un lucru- cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la pușcărie, dar pe bază de probe certe, nu de denunțuri calomnioase”, a declarat Oprișan.


El a mai spus că cei care au probleme cu Justiția nu vor mai putea să facă parte din conducerea PSD.

Tonul schimbării discursului a fost dat încă de luni de către premierul Viorica Dăncilă. La scurt timp după condamnarea lui Liviu Dragnea, Dăncilă a spus, înconjurată de lideri PSD, că nu vor comenta decizia instanței în cazul lui Dragnea.

Tot luni, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a spus că tema justiției este un subiect încheiat pentru PSD.
„Cred că este un subiect încheiat, închis poate de mult timp, numai că s-a dorit foarte mult să se țină acest subiect pe agenda publică”, a afirmat Teodorovici.