Pierderea alegerilor europarlamentare, după mai bine de doi ani de discuții interminabile despre justiție, și condamnarea lui Liviu Dragnea schimbă strategia PSD. În plus, conform unor surse citate de Antena 3, premierul Dăncilă ar dori să aplice rezultatele referendumului pe justiție convocat de Iohannis. Prin urmare, Guvernul României nu va mai emite pe perioada mandatului Vioricăi Dăncilă nicio ordonanță de urgență care va avea legătură cu Justiția. Conducerea PSD s-a reunit marți, în ședințe sucesive. pentru a analiza rezultatul obținut în alegerile europarlamentare și strategia pe care o vor urma după condamnarea lui Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă, care este și președinte executiv al PSD, a preluat, ieri, conducerea formațiunii.

Discuția pe justiție în PSD a încetat, a declarat marți vicepreședintele Marian Oprișan la ieșirea de la ședința BPN a partidului, potrivit cotidianul.ro

„A pierdut PSDragnea (alegerile). De astăzi avem un alt PSD. Avem un PSD preocupat de problemele reale ale românilor și să le facem românilor o viață mai bună. (…) Discuția pe Justiție în PSD a încetat. Justiție, justiția trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze. În România trebuie înțeles un lucru- cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la pușcărie, dar pe bază de probe certe, nu de denunțuri calomnioase”, a declarat Oprișan.


El a mai spus că cei care au probleme cu Justiția nu vor mai putea să facă parte din conducerea PSD.

Tonul schimbării discursului a fost dat încă de luni de către premierul Viorica Dăncilă. La scurt timp după condamnarea lui Liviu Dragnea, Dăncilă a spus, înconjurată de lideri PSD, că nu vor comenta decizia instanței în cazul lui Dragnea.

Tot luni, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a spus că tema justiției este un subiect încheiat pentru PSD.
„Cred că este un subiect încheiat, închis poate de mult timp, numai că s-a dorit foarte mult să se țină acest subiect pe agenda publică”, a afirmat Teodorovici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews