ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre adjuncții directorului SRI a fost eliberat din funcție prin decret al președintelui Klaus Iohannis, informează administrația prezidențială.

În locul său au fost numiți alți doi adjuncți: generalul de brigadă Adrian Ciocârlan (FOTO dreapta) și coloneul Romeo-Cristian Bizadea (FOTO stânga). Alți patru generali SRI au fost trecuți în rezervă: General de brigadă Florea Ciobanu, General de brigadă Vicențiu Mangra, general de brigadă Adrian Popescu și generalul de brigadă Gheorghe Puiu.

Potrivit unui comunicat transmis de SRI, Adrian Ciocîrlan, general de brigadă, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției. În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă. A participat la misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate, potrivit sursei citate.

A urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul". S-a născut la 25 mai 1974, în București.

Celălalt adjunct, colonelul Cristian Bizadea(FOTO stânga), anterior acestei numiri, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operațiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI, potrivit comunicatului. A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI. În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică". Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul".

Este licențiat în drept al Universității "Lucian Blaga" Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. S-a născut în anul 1976, în București.

Cei doi adjuncți își vor prelua atribuțiile începând cu data de 1 august 2016.