ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, se va retrage din funcția de președinte al grupurilor Fox și News Corp, au anunțat cele două companii într-un comunicat, relatează Știripesurse.

Omul de afaceri australian urmează să fie înlocuit în această funcție, în cadrul ambelor companii, de către fiul său, Lachlan Murdoch.

Schimbarea conducerii va avea loc după adunarea generală a acționarilor celor două companii, la jumătatea lunii noiembrie.

"În numele consiliilor de administrație ale Fox și News Corp, a echipelor de conducere și a tuturor acționarilor care au beneficiat de pe urma muncii sale asidue, îl felicit pe tatăl meu pentru remarcabilă sa carieră de 70 de ani", a declarat Lachlan Murdoch, în vârstă de 52 de ani.

"Îi mulțumim pentru viziunea sa, pentru spiritul său de pionierat, pentru determinarea sa fermă și pentru moștenirea trainică pe care o lasă companiilor pe care le-a fondat și nenumăraților oameni pe care i-a influențat", a adăugat fiul mogulului media.

"Suntem recunoscători că va ocupa funcția de președinte emerit și știm că va continua să ofere sfaturi valoroase ambelor companii", a încheiat Lachlan Murdoch.