ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat duminică, la o dezbatere, că se opune unei încetări "imediate" a focului în Fâșia Gaza, în condițiile în care apelurile pentru o astfel de încetare a focului au crescut în întreaga lume în urma bombardamentelor armatei israeliene, conform Știripesurse.

''Recunosc cu sinceritate că nu cred că apelurile la o încetare imediată a focului sau la o pauză lungă - care ar echivala aproape cu același lucru - sunt corecte, deoarece acest lucru ar însemna în cele din urmă că Israelul dă șansa Hamas să se refacă și să obțină noi rachete", a spus Olaf Scholz, citat de France Presse.

Ministerul Sănătății din Hamas a anunțat că cel puțin 11.078 de persoane, în principal civili, dintre care 4.506 copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza de la începutul războiului declanșat de atacul sângeros al mișcării islamiste palestiniene asupra Israelului, la 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morți, majoritatea civili.