ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100 de școli din România încep luni cursurile online. În Bivolari, județul Iași, celor care nu au internet, poștașul le va duce cursurile în plic. În Suhurlui, Galați elevii se vor putea uita la televizor la ore, relatează mediafax.

Nu merg la școală și ar trebui să facă ore online. Mii de elevi din toată țara sunt în această situație: 101 școli încep cursurile în scenariul roșu. Asta presupune că au nevoie de conexiune la internet și încă una bună.Am făcut un test, pe site-ul aisemnal.ro, să vedem dacă școlile aflate în scenariul roșu ar putea, practic, să își țină orele online. Am încercat pe 4 rețele de telefonie mobilă.

În Bivolari, în județul Iași, la cei care nu au semnal se va duce poștașul, o dată pe săptămână, cu un plic plin de cursuri. Iar în Suhurlui, în Galați, materia pentru prima săptămână de școală a fost comprimată și înregistrată și va fi difuzată la televizor.

„Materia care lui ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră și ceva, prezentată de către un profesor la televizor”, declară Onuț Atansiu, inspector școlar general, ISJ Galați.